Nehézségi fok: ①②③

Költség: ①②③

Elkészítési idő:  20 perc

Várakozási idő:1 éjszaka  perc

 

Hozzávalók (kb. 10 darabhoz):

  • 1 kg liszt
  • 2 kk. só
  • 2 csomag száraz élesztő
  • 1 kg Real Nature görög joghurt
  • 2 tojás
  • 1/2 liter NÖM laktózmentes tej

 

A töltelékhez:

 

  • 20 dkg trappista sajt
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve

Elkészítése:

A lángos hozzávalóit összekeverjük, lágy állagú tésztát kapunk. Egy éjszakán át hűtőben pihentetjük. Sütés előtt egy kis lisztet adunk hozzá, hogy maroknyi darabokat tudjunk szakítani. A belsejébe a reszelt fokhagymás sajtból helyezünk egy evőkanálnyit.

Forró olajban kisütjük, majd papírra helyezzük és lecsöpögtetjük.