Nehézségi fok: ①②③
Költség: ①②③
Elkészítési idő: 20 perc
Várakozási idő:1 éjszaka perc
Hozzávalók (kb. 10 darabhoz):
- 1 kg liszt
- 2 kk. só
- 2 csomag száraz élesztő
- 1 kg Real Nature görög joghurt
- 2 tojás
- 1/2 liter NÖM laktózmentes tej
A töltelékhez:
- 20 dkg trappista sajt
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
Elkészítése:
A lángos hozzávalóit összekeverjük, lágy állagú tésztát kapunk. Egy éjszakán át hűtőben pihentetjük. Sütés előtt egy kis lisztet adunk hozzá, hogy maroknyi darabokat tudjunk szakítani. A belsejébe a reszelt fokhagymás sajtból helyezünk egy evőkanálnyit.
Forró olajban kisütjük, majd papírra helyezzük és lecsöpögtetjük.