Nehézségi fok: ①②③

Költség: ①②③

Elkészítési idő:  60 perc

Várakozási idő:1-2 óra

Hozzávalók  :

Az alaphoz:

  • 200 g zabkeksz
  • 12 dkg olvasztott vaj
  • pár csepp vanília kivonat
  • 100 g eperlekvár

A krémhez:

  • 600 g Real Nature epres görög joghurt
  • 500 g Real Nature túró
  • 15 dkg cukor
  • 50 dkg eper+ a díszítéshez
  • 1 bio citrom héja
  • 20 g zselatin

 

Elkészítése:

Egy nagyobb sütőforma aljára folpackot terítünk. A zabkekszet lereszeljük vagy megőröljük, majd hozzákeverjük a vajat, vanília kivonatot és a felét a sütőformában elsimítjuk. Ezután egy réteg eperlekvárt kenünk rá és következhet a massza másik fele.

A túrót villával áttörjük, hozzákeverjük a cukrot és a  reszelt citromhéjat.

A zselatint előírás szerint felolvasztjuk, majd az epres joghurtba keverjük. Ezután finoman elegyítjük a túrós töltelékkel, illetve a darabokra vágott eperrel majd az alapra simítjuk

Egész eperszemekkel díszítjük. Hűtőszekrényben pihentetjük pár órán keresztül.