Nehézségi fok: ①②③
Költség: ①②③
Elkészítési idő: 60 perc
Várakozási idő:1-2 óra
Hozzávalók :
Az alaphoz:
- 200 g zabkeksz
- 12 dkg olvasztott vaj
- pár csepp vanília kivonat
- 100 g eperlekvár
A krémhez:
- 600 g Real Nature epres görög joghurt
- 500 g Real Nature túró
- 15 dkg cukor
- 50 dkg eper+ a díszítéshez
- 1 bio citrom héja
- 20 g zselatin
Elkészítése:
Egy nagyobb sütőforma aljára folpackot terítünk. A zabkekszet lereszeljük vagy megőröljük, majd hozzákeverjük a vajat, vanília kivonatot és a felét a sütőformában elsimítjuk. Ezután egy réteg eperlekvárt kenünk rá és következhet a massza másik fele.
A túrót villával áttörjük, hozzákeverjük a cukrot és a reszelt citromhéjat.
A zselatint előírás szerint felolvasztjuk, majd az epres joghurtba keverjük. Ezután finoman elegyítjük a túrós töltelékkel, illetve a darabokra vágott eperrel majd az alapra simítjuk
Egész eperszemekkel díszítjük. Hűtőszekrényben pihentetjük pár órán keresztül.