A finomra felvert Joya mandula főzőkrémmel készült, isteni pehelykönnyű profiterolok meghozzák a tavaszi hangulatot. 😊
ÖSSZETEVŐK:
– 200 ml Joya mandula főzőkrém
– 2 evőkanál cukor
– ½ teáskanál őrölt vanília
TÉSZTÁHOZ
– 5 evőkanál vegán margarin
– 120 ml Joya szójaital
– 250 g liszt
– 2 evőkanál sütőpor
– 50 g porcukor
– 1 csipet só
– 1 liter olaj
CSOKOLÁDÉ GANACHE
– 100 g étcsokoládé (legalább 70%-os)
– 100 g kókusztej
1. Melegítsük fel a Joya szójaitalt egy serpenyőben, és olvasszuk fel benne a vegán vajat. A lisztet, a sütőport, a porcukrot és a sót jól keverjük össze egy tálban. Keverés közben adjuk a hozzávalókhoz, és keverjük tésztává.
2. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben kb. 170 °C-ra. A tésztát 10 egyenlő részre osztjuk, és kis golyókat formálunk belőle.
3. Süssük mindkét oldalát kb. 4-5 percig, majd konyhai papírtörlővel töröljük szárazra, és hagyjuk kihűlni.
4. A kihűlt Joya mandula főzőkrémet a porcukorral és a vaníliával krémmé verjük, és kihűtjük.
5. A ganache-hoz durvára vágjuk a csokoládét, és tegyük egy tálba. Melegítsük fel a Joya kókusztejet, és öntsük rá a csokoládéra, keverjük addig, amíg a csokoládé megolvad, és sűrű mártás alakul ki.
6. A kihűlt tésztagolyókat felezzük el. Mártsuk a felső feleket a ganache-ba. Az alsó feleket kenjük meg a krémmel, és helyezzük egymásra, majd hűtsük le, vagy azonnal tálaljuk.