Ha szereti a  szokatlan kombinációkat, próbálja ki ezt az  édes polenta tortát rozmaringgal. Ez a vegán süteményvariáció  cukormentes, tisztán növényi alapú  és csodálatos délutáni nassolni való,  igazán jól passzol a hangulatos téli napokhoz.

Nehézségi fok: ②③

Költség: ①②

Elkészítési idő:  35 perc

Várakozási idő:  20 perc

 

Hozzávalók : (8 adaghoz)

  • 20 ml olívaolaj
  • 120 ml juharszirup
  • 120 g polenta
  • 90 g őrölt mandula
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 60 ml frissen facsart narancslé
  • 140 gramm zabliszt
  • 110g növényi alapú joghurt
  • 60 ml Joya bio zabital

A tetejére:

  • 2 evőkanál juharszirup
  • 200 g növényi joghurt
  • 60 ml frissen facsart narancslé
  • 2  rozmaring ág

 

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra légkeveréses fokozaton. Egy tálban keverjük össze a növényi joghurtot, olívaolajat, juharszirupot, frissen facsart narancslevet és zabitalt.

Hozzáadjuk a polentát, a zablisztet, az őrölt mandulát és a sütőport, majd jól összedolgozzuk.

A masszát kivajazott tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben körülbelül 35 percig sütjük. Kb. 15-20 perc elteltével fedjük le alufóliával a tortát, mert nagyon hamar besötétedik.

Hagyjuk teljesen kihűlni a tortát. A sziruphoz keverjük össze a frissen facsart narancslevet és a juharszirupot. A süteménybe kis lyukakat szúrunk, ráöntjük a szirupot, és egy kicsit állni hagyjuk. Egyenletesen ráöntjük a növényi joghurt keveréket és rozmaringgal díszítve tálaljuk.