Az új őszi kényeztető ételünk – krémes, egytálétel paradicsomos orzo 🤤.
Hozzávalók:
– 100 ml Joya szója főzőkrém
– 250 g orzo
– 10 ml olívaolaj
– 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
– 400 g paradicsom konzerv (apróra vágott paradicsommal)
– 350 ml zöldségalaplé
– 1/2 teáskanál cukor
– 1 teáskanál szárított fűszernövény
– 1/4 teáskanál só
– 1/2 teáskanál bors
– 50 g vegán sajt
– petrezselyem
Melegítsünk olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a fokhagymát, és pirítsuk körülbelül egy percig. Keverjük bele az orzo tésztát és a szárított fűszernövényeket, és főzzük 2-3 percig. Öntsük hozzá a paradicsom konzervet, a zöldségalaplevet, a cukrot, a sót és a borsot. Keverjük jól össze. Forraljuk fel, majd vegyük le a hőfokot, fedjük le, és főzzük, amíg az orzo tészta meg nem puhul, és a folyadék nagy részét fel nem szívja. Időnként keverjük meg. Ha szükséges, adjunk hozzá még forró vizet. Adjuk hozzá a Joya főzőkrémet és a vegán sajtot, amíg krémes mártást nem kapunk. Kóstoljuk meg, és fűszerezzük ízlése szerint. Díszítsük petrezselyemmel & fogyasszuk élvezettel!