Tegye fűszeressé az étkezést ezzel a finom paradicsomos és kaliforniai paprikás levessel! A chilis tofu nyársak adják a levesnek azt a bizonyos plusszt, és igazán szemet gyönyörködtetővé varázsolják.

 

Nehézségi fok: ①②

Költség: ①②

Elkészítési idő: 60 perc

Várakozási idő: 20 perc

Hozzávalók 2 adaghoz:

A leveshez

1 kg paradicsom

2 db piros kaliforniai paprika

1 db hagyma

200 ml Joya kókuszos rizsital

1 evőkanál olívaolaj

1 csipet pirospaprika

1 csipet só

1 csipet cukor

A tofu rudakhoz

150 g tofu

1 marék chili pehely

3 evőkanál panko zsemlemorzsa

50 ml Joya bio kókuszos főzőkrém

2 evőkanál olaj

 

Elkészítés:

Vágjuk le a paradicsom szárát és főzzük rövid ideig, amíg a héj fel nem hasad, öblítsük le hideg vízben, és hámozzuk le.

A paprikát nagy darabokra vágjuk és 240°C-os sütőben majdnem feketére sütjük, rövid ideig hagyjuk hűlni, majd lehúzzuk a héját. Ez aromás pörkölt ízt ad a levesnek. Ha sietünk, egyszerűen pirítsuk meg a paprikát a hagymával.

A hagymát nagy kockákra vágjuk, és olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, és közepes lángon 15 percig pároljuk.

Az edényt levesszük a tűzhelyről és botmixerrel pürésítjük. Adjuk hozzá a kókuszos rizsitalt, amíg a leves krémes nem lesz.

Ízlés szerint sóval, borssal és cukorral ízesítjük.

A tofut kockákra vágjuk és a kókuszos főzőkrémben bepácoljuk (hogy a morzsa jobban összetapadjon). A panko zsemlemorzsát és a chilipelyhet tetszőleges arányban keverjük össze – fűszerességtől függően -, és forgassuk bele a tofukockákat.

Olajban kisütjük, és a ropogós tofukockákat nyársra húzzuk, mellyel  a levest díszíthetjük.

 

 

A levest melegen vagy hidegen, fűszernövényekkel vagy csírákkal díszítve fogyaszthatjuk.