Tegye fűszeressé az étkezést ezzel a finom paradicsomos és kaliforniai paprikás levessel! A chilis tofu nyársak adják a levesnek azt a bizonyos plusszt, és igazán szemet gyönyörködtetővé varázsolják.
Nehézségi fok: ①②③
Költség: ①②③
Elkészítési idő: 60 perc
Várakozási idő: 20 perc
Hozzávalók 2 adaghoz:
A leveshez
1 kg paradicsom
2 db piros kaliforniai paprika
1 db hagyma
200 ml Joya kókuszos rizsital
1 evőkanál olívaolaj
1 csipet pirospaprika
1 csipet só
1 csipet cukor
A tofu rudakhoz
150 g tofu
1 marék chili pehely
3 evőkanál panko zsemlemorzsa
50 ml Joya bio kókuszos főzőkrém
2 evőkanál olaj
Elkészítés:
Vágjuk le a paradicsom szárát és főzzük rövid ideig, amíg a héj fel nem hasad, öblítsük le hideg vízben, és hámozzuk le.
A paprikát nagy darabokra vágjuk és 240°C-os sütőben majdnem feketére sütjük, rövid ideig hagyjuk hűlni, majd lehúzzuk a héját. Ez aromás pörkölt ízt ad a levesnek. Ha sietünk, egyszerűen pirítsuk meg a paprikát a hagymával.
A hagymát nagy kockákra vágjuk, és olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, és közepes lángon 15 percig pároljuk.
Az edényt levesszük a tűzhelyről és botmixerrel pürésítjük. Adjuk hozzá a kókuszos rizsitalt, amíg a leves krémes nem lesz.
Ízlés szerint sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
A tofut kockákra vágjuk és a kókuszos főzőkrémben bepácoljuk (hogy a morzsa jobban összetapadjon). A panko zsemlemorzsát és a chilipelyhet tetszőleges arányban keverjük össze – fűszerességtől függően -, és forgassuk bele a tofukockákat.
Olajban kisütjük, és a ropogós tofukockákat nyársra húzzuk, mellyel a levest díszíthetjük.
A levest melegen vagy hidegen, fűszernövényekkel vagy csírákkal díszítve fogyaszthatjuk.