Itt az ősz és a céklaszezon! Próbálta már a choggia céklát? A saláta nem csak finom lesz tőle, de gyönyörű is.

A csíkos cékla, a „Chioggia cékla”, egy régi olasz fajta, mely Chioggia városából származik. Jellegzetes, rózsaszín és fehér évgyűrűiről ismerhető fel, íze enyhe, édeskés, kevésbé föld ízű, mint a közismert vörös cékla, inkább retekhez hasonlít. Már a magyar piacokon is előfordul.
A piros-fehér Chioggia cékla a hosszú főzés során elveszíti gyönyörű mintáját, ezért az őszi salátákban gyakran nyersen használják. A szőlővel, a dióval és a növényi joghurtos öntettel salátának tökéletes!

 

ELKÉSZÍTÉS
1. Hámozzuk le és szeleteljük fel a céklát nagyon vékonyra. Mossuk meg a salátát, a koktélparadicsomot és a szőlőt és vágjuk csíkokra vagy félbe.
2. Majd keverjük össze az almaecetecetet, a dióolajat, Joya natúr gurtot , sót, borsot és juharszirupot.
3. Helyezzük egy tálba a felszeletelt Chioggia céklát, a felcsíkozott radicchio-t, a félbevágott koktélparadicsomokat, szőlőt és diót.
4. Végül keverjük össze a zöldségeket az öntettel és díszítsük egy kis zsázsával az elkészült salátát.
HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ
• 4 kis Chioggia cékla
• 1 radicchio (vörös cikória)
• 100 g koktélparadicsom
• 100 g kékszőlő
• Egy maréknyi apróra vágott dió
• 3 evőkanál Joya natúr gurt
• 3 evőkanál almaecet
• 1 evőkanál dióolaj
• 1 evőkanál juharszirup
• Só, bors
• Zsázsa a dekorációhoz