- Tegyük a zabpelyhet, a 300 g vizet, a Joya Zab főzőtejszínt, a narancslevet, narancshéjat, a kardamomot és a sót egy edénybe és főzzük 10 percig 95 ° C-on. Eközben vágjunk az aprósüteményt finom csíkokra.
2. Adjunk a kásához 30 g felcsíkozott aszalt kajszibarackot, keverjük össze, tegyük a zabkását 4 desszertüvegbe, és hagyjuk megdagadni.
3. Adjunk 90 g aszalt kajszibarackot, 200 g vizet és citromlevet egy edénybe, forraljuk 5 percig, majd 1 percig, közben keverjük meg. Végül pürésítsük, ha szükséges.
4. Osszuk el a sárgabarackot a zabkásán és szórjuk meg a csokoládés süteménnyel. Díszítsük a fennmaradó sárgabarack csíkokkal.HOZZÁVALÓK 4 FŐ RÉSZÉRE
• 120 g zabpehely
• 500 g víz
• 200 g Joya Zab Főzőtejszín
• 300 g narancslé (frissen préselt)
• 1 tk reszelt narancshéj
• 1 csipet kardamom
• 2 csipet sót
• 130 g szárított kajszibarack
• 1 tk citromlé
• 20 g csokis süteményVARIÁCIÓK
• A kajszibarack helyett szárított szilva vagy szilva is használható
• Friss gyümölcsöt vagy kompótot is adhatunk a zabkáshozELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc