A tészta boldoggá tesz❤ igaz? Ehhez a krémes tésztaszószhoz medvehagymából, olívaolajból, fenyőmagból, sóval, borssal és élesztőpehelyből készítettünk saját medvehagyma pestót, és összekevertük Joya Mandulaitallal  (kukoricakeményítővel sűrítve). Díszítsük petrezselyemmel és fenyőmaggal.

Nehézségi fok: ②③

Költség: ②③

Elkészítési idő:  10 perc

Várakozási idő:  perc

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 csokor medvehagyma
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1-1 csipet só és bors
  • 1 ek. élesztőpehely
  • 100 ml Joya mandulaital
  • 0,5 ek. kukoricakeményítő
  • 200 g tészta
  • a díszítéshez 2 ek. fenyőmag
  • fél csokor petrezselyem

Elkészítése:

A tésztát főzzük ki sós vízben. A hozzávalókból készítsük el a pestot: a medvehagymát vágjuk apróra, adjuk hozzá a többi alapanyagot , úgy, hogy a Joya mandulaitalt előzetesen csomómentesre keverjük a kukoricakeményítővel, majd kevergetve lassú tűzön főzzük fel. A tésztával összekeverve tálaljuk és díszítsük.