A tészta boldoggá tesz❤ igaz? Ehhez a krémes tésztaszószhoz medvehagymából, olívaolajból, fenyőmagból, sóval, borssal és élesztőpehelyből készítettünk saját medvehagyma pestót, és összekevertük Joya Mandulaitallal (kukoricakeményítővel sűrítve). Díszítsük petrezselyemmel és fenyőmaggal.
Nehézségi fok: ① ②③
Költség: ①②③
Elkészítési idő: 10 perc
Várakozási idő: perc
Hozzávalók (4 személyre):
- 1 csokor medvehagyma
- 2 ek. olívaolaj
- 1-1 csipet só és bors
- 1 ek. élesztőpehely
- 100 ml Joya mandulaital
- 0,5 ek. kukoricakeményítő
- 200 g tészta
- a díszítéshez 2 ek. fenyőmag
- fél csokor petrezselyem
Elkészítése:
A tésztát főzzük ki sós vízben. A hozzávalókból készítsük el a pestot: a medvehagymát vágjuk apróra, adjuk hozzá a többi alapanyagot , úgy, hogy a Joya mandulaitalt előzetesen csomómentesre keverjük a kukoricakeményítővel, majd kevergetve lassú tűzön főzzük fel. A tésztával összekeverve tálaljuk és díszítsük.