Nehézségi fok: ① ②③
Költség: ①②③
Elkészítési idő: 20 perc
Várakozási idő: 15 perc
Hozzávalók :
200 g közepes szemű rizs
2 evőkanál fahéj
0,25 tk friss gyömbér
1 tk narancshéj
1 evőkanál fehér mandula vaj
2 evőkanál blansírozott mandula
2 db körte
1 evőkanál szárított áfonya
5 db mentalevél
1 l Joya mandula ital
Elkészítése:
Tegyük a mandula italt, 1 csipet sót és a rizst egy serpenyőbe, és forraljuk fel, lassú tűzön 20-25 percig pároljuk.
Közben a körtét apróra vágjuk, és néhány darabot tartalékolunk a díszítéshez. A mandulát apróra vágjuk, olaj nélkül enyhén megpirítjuk, majd félretesszük.
Közvetlenül a rizspuding főzési idejének lejárta előtt keverjük hozzá a fahéjat, a gyömbért, a narancshéjat és a körtét. A készre főtt rizst összekeverjük a mandulavajjal és megszórjuk a pirított mandulával.
Díszítsük áfonyával, egy szelet naranccsal és egy kis menta levéllel
Hidegen és melegen is finom!