Nehézségi fok: ②③

Költség: ②③

Elkészítési idő:  20 perc

Várakozási idő: 15 perc

Hozzávalók :

200 g közepes szemű rizs

2 evőkanál fahéj

0,25 tk friss gyömbér

1 tk narancshéj

1 evőkanál fehér mandula vaj

2 evőkanál blansírozott mandula

2 db körte

1 evőkanál szárított áfonya

5 db mentalevél

1 l Joya mandula ital

Elkészítése:

Tegyük a mandula italt, 1 csipet sót és a rizst egy serpenyőbe, és forraljuk fel,  lassú tűzön 20-25 percig pároljuk.

Közben a körtét apróra vágjuk, és néhány darabot tartalékolunk a díszítéshez. A mandulát apróra vágjuk, olaj nélkül enyhén megpirítjuk, majd félretesszük.

Közvetlenül a rizspuding főzési idejének lejárta előtt keverjük hozzá a fahéjat, a gyömbért, a narancshéjat és a körtét. A készre főtt rizst összekeverjük a mandulavajjal és megszórjuk a pirított mandulával.

Díszítsük áfonyával, egy szelet naranccsal és egy kis menta levéllel

Hidegen és melegen is finom!