Nehézségi fok: ①②③
Költség: ①②③
Elkészítési idő: 30 perc
Várakozási idő: perc
Hozzávalók (2 adaghoz):
- 200g lazacfilé
- 150g Real Nature görög joghurt
- 1 piros chili
- ½ uborka
- ½ citrom
- 1 evőkanál tikka masala paszta
- só
- bors
- 1 evőkanál olívaolaj
- friss koriander
- pita kenyér
Elkészítése:
Keverjünk össze a Real Nature görög joghurtot a felaprított chili paprika felével, kockákra vágott uborkával, fél citrom levével, sóval és borssal.
Sütőkefével vagy egy kanál hátoldalával egyenletesen ecseteljük a lazacfiléket a Tikka Masala pasztával. Ezután oldalanként kb. 1½ percig pirítsuk a lazacot felforrósított olívaolajon nagy serpenyőben, amíg az meg nem fő. Nem lehet túl puha, de nem is túl száraz.
Végül az uborkás joghurton elrendezzük a lazacot, és díszítjük friss, apróra vágott korianderrel.
Jól illik hozzá a sütőben vagy a serpenyőben felmelegített pitakenyér.