Nehézségi fok: ①②③

Költség: ①②③

Elkészítési idő:  30 perc

Várakozási idő: perc

 

Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 200g lazacfilé
  • 150g Real Nature görög joghurt
  • 1 piros chili
  • ½ uborka
  • ½ citrom
  • 1 evőkanál tikka masala paszta
  • bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • friss koriander
  • pita kenyér

Elkészítése:

Keverjünk össze a Real Nature görög joghurtot a  felaprított chili paprika felével, kockákra vágott uborkával, fél citrom levével, sóval és borssal.

Sütőkefével vagy egy kanál hátoldalával egyenletesen ecseteljük a lazacfiléket a Tikka Masala pasztával. Ezután oldalanként kb. 1½ percig pirítsuk a lazacot felforrósított olívaolajon nagy serpenyőben, amíg az meg nem fő. Nem lehet túl puha, de nem is túl száraz.

Végül az uborkás joghurton elrendezzük a lazacot, és díszítjük friss, apróra vágott korianderrel.

Jól illik hozzá  a sütőben vagy a serpenyőben felmelegített pitakenyér.