A sütőtök egy őszi-téli alapanyag, amit számtalan variációban használhatunk Az egyik kedvenc elkészítési módunk ez a finom narancs ízű, krémes sütőtök és sárgarépa leves. És ez ilyen egyszerű:

Nehézségi fok: ②③

Költség: ②③

Elkészítési idő: 15 perc

Várakozási idő: 15perc

Hozzávalók kb. 4 adaghoz:

  • 1 vöröshagyma
  • 300 g sütőtök
  • 300 g sárgarépa
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 500 ml zöldségleves
  • 200 ml narancslé
  • 100 ml Joya bio szója főzőkrém
  • 1-1 csipet só és bors

Elkészítése:

A hagymát, a sütőtököt és a sárgarépát nagy darabokra vágjuk és egy serpenyőben olívaolajon megdinszteljük.

Felöntjük 500 ml zöldségalaplével. 15 percig pároljuk, gyakran kevergetve.

A levest pürésítjük, hozzáadjuk a narancslevet, sózzuk, borsozzuk.

A levest ismét melegítsük néhány percig  és csak tálalás előtt higítsuk körülbelül 100 ml szója főzőkrémmel.