Nehézségi fok: ②③

Költség: ②③

Elkészítési idő:20 perc

Várakozási idő:25  perc

 

Hozzávalók 6 adaghoz:

2 evőkanál (30 ml) olívaolaj, elosztva

Egy kisebb  kelkáposzta (szárát eltávolítva) apróra vágva

1/4 teáskanál bors

1 szelet bacon, apróra vágva

4 gerezd fokhagyma, felaprítva

1 evőkanál szardellamassza

250g krémsajt

150 ml Real Nature natúr vagy  2%-os görög stílusú joghurt

150 g reszelt parmezán sajt, elosztva

1 evőkanál Worcestershire szósz

1 evőkanál citromhéj

60 ml citromlé

1 zacskó Terra Original Chips

római saláta levelek

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Melegítsünk fel 1 evőkanál olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon; főzzük a kelkáposztát és a borsot körülbelül 5 percig, vagy amíg megfonnyad. Hagyjuk kihűlni. Nyomkodjuk ki a felesleges nedvességet, és vágjuk apróra.

 

Melegítsük fel a maradék olajat egy serpenyőben közepes lángon; süssük a szalonnát körülbelül 2 percig, vagy amíg a zsír el nem kezd kiválni. Keverjük hozzá a fokhagymát és a szardellapasztát; 1 percig főzzük. Keverjük hozzá a kelkáposztát; körülbelül 2 percig főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

 

Elektromos mixerrel verjük simára a krémsajtot. Keverjük össze joghurttal, 125 g parmezánnal, Worcestershire szósszal, citromhéjjal és citromlével. Keverje hozzá a kelkáposzta keveréket.

 

A keveréket olajjal kikent tepsibe rendezzük. Megszórjuk a maradék parmezánnal. Süssük 15-18 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Melegen tálaljuk chipsekkel és római salátával