1. Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra (felső és alsó hő). Fedjük le a sütőlapot
sütőpapírral.
2. Adjuk a diót, a mandulát, a mogyorót és a sárgarépát a keverőedénybe,
és pároljuk 20 másodpercig.
3. Adjuk hozzá a lisztet, a cukrot, a reszelt kókuszdiót, a sütőport, a vaníliáscukrot,
a kakaóport és a fahéjat, majd főzzük 10 másodpercig 4. fokozaton.
4. Adjuk hozzá a citromsópasztát, a mandulaitalt, a presszókávét, az olajat és a
rumot, elegyítsük (20 másodperc, 4. fokozat), nyomkodjuk le a spatulával és
rövid időn át keverjük.
5. A sütő előmelegítéséhez 20 másodperc, 4. fokozat. Tegyük a tésztát az
előkészített sütőlapra, és körülbelül 40 percig süssük 180 °C-on (a végén
fogpiszkálópróbával ellenőrizzük). Tisztítsuk ki a keverőedényt és töröljük el.
6. A máz elkészítéséhez tegyük fel újra a keverőedényt, melegítsük 6 másodpercig
8. fokozaton. Tegyük rá a margarint és melegítsük 4 másodpercig / 50 ° C / 2.
fokozaton.
7. Adjunk hozzá 1 evőkanál mandulaitalt, és keverjük 10 másodpercig 4,5
fokozaton. Távolítsuk el a fedőt, hagyjuk a mázt lehűlni, amíg a Thermomix®
hőmérséklete le nem csökken 37 ° C-ra. Közben a spatulával keverjük meg
időnként.
8. Ezután ismét melegítsük 2 percig / 50 ° C / 3. fokozaton. Öntsük a mázat a
süteményre. Szórjuk meg reszelt kókusszal és hagyjuk állni. Vágjuk darabokra
és szolgáljuk fel.
THERMOMIX TARTOZÉKOK:  spatula, mérőedény
MUNKAIDŐ: 1 óra 15 perc.

HOZZÁVALÓK 30 szelethez
80 g dió
80 g mandula
80 g mogyoró
80 g sárgarépa feldarabolva
250 g búzaliszt

250 g nádcukor
10 g kókuszreszelék
1 tk sütőport
1 ek vaníliás cukor
3 ek kakaópor, cukrozatlan
½ tk fahéj
1 tk citrompaszta (7/1 arányban vegyszermentes egész citrom sóval
összeturmixolva) vagy 1 tk bio citromhéj + 1 tk citromlé + 1 csipet só
150 g Joya mandulaital + 1 ek a mázhoz
150 g kávé megfőzve
80 g olaj
1 ek rum
180 gr összetört keserű csokoládé
100 g margarin darabolva