Nehézségi fok: ①②③
Költség: ①②③
Elkészítési idő: 30 perc
Várakozási idő: 120 perc
Hozzávalók:
- 25dkg mascarpone
- 10 dkg cukor
- 3 db tojás
- 250ml NÖM to go kávé (macchiato, espresso vagy cappucino)
- 2 evőkanál rum
- 200g babapiskóta
- a tetejére két e.k. kakaópor
- díszítéshez pár szem eper
Elkészítése:
A mascarponét egy nagy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a tojások sárgáját. A fehérjéket robotgéppel kemény habbá verjük, és laza mozdulatokkal a mascarponéhez keverjük.
Egy mélytányérba töltjük a kávét, és belekeverjük rumot, majd a babapiskótákat megforgatjuk benne.
Egy sütőtálban szorosan egymás mellé tesszük a megmártott piskóták felét. Rákenjük a krém felét, majd beterítjük egy újabb réteg kávéba áztatott babapiskótával, és rátesszük a maradék krémet.
Egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Tálalás előtt megszórjuk kakaóporral és cikkekre vágott eperrel díszítjük.