Nálunk a Real Nature Kft.-nél JOYA márkánk esetében a fenntarthatóság ugyanolyan fontos tényező a csomagolás megválasztásában, mint a szigorú élelmiszer-biztonsági követelmények és a megbízhatóan ellenálló csomagolás.

A kör négyszögesítése: italkarton

A termék megóvása a legfontosabb

A tejet kiváltó termékek ízvilágát, színét és struktúráját befolyásolhatja a fény behatása. A Tetra Pak csomagolás megóvja a termékeinket a káros külső behatásoktól, mint például a fénytől, oxigéntől és baktériumoktól. A Tetra Pak kartoncsomagolás a fény legfeljebb 4 százalékát bocsátja át, miközben az átlátszó üvegpalackon a fény 92 százaléka jut keresztül.

Előnyök a szállításban és a tárolásban

Az üvegcsomagolás energiaigényét és környezeti lábnyomát nem szabad alábecsülni. Az üveg magasabb súlya megjelenik a szállítás energiaigényében és (betétdíjas rendszereknél) a göngyöleg visszajuttatásában is. Az újrahasznosítással járó tisztítást és energiaigényt, valamint az üvegtörés kockázatát is figyelembe kell venni. Ezen kívül a kerek csomagolás 30-40 százalékkal több helyet foglal el, mint ugyanannyi termék négyszögletes csomagolásban.

Az italos kartonoknak kisebb a széndioxid-lábnyoma

A Tetra Pak italos kartonok 75-80 százalékban megújuló alapanyagból, mégpedig fából készülnek, amelyek kitermelése fenntartható erdőgazdaságokból származik.
A kartonpapírt FSC© minősítésű vagy ellenőrzött forrásból szerzik be. A kartonanyag újra- hasznosítható és hozzájárul a széndioxid-kibocsátás csökkentéséhez. Emiatt a Tetra Pak csomagolás a jelenleg legjobb és leginkább környezetbarát megoldás az italainkhoz.