Mulatságos neve van, de ez a fehér zöldség tökéletes, hogy egy kicsit több zöldséget vigyünk a napi étkezésbe. Különösen a krémes szósszal finom, a kedvenc tésztánkkal tálalva.

 

 

Nehézségi fok: ①②③

Költség: ①②③

Elkészítési idő: 25 perc

Várakozási idő: 0 perc

 

 

Hozzávalók (4 főre):

  • 1 hagyma
  • 1 karfiol
  • 4 teáskanál olíva olaj
  • 2 teáskanál kakukkfű
  • 1-1 csipet só és bors
  • 2 teáskanál citromlé
  • 3 teáskanál élesztőpehely
  • 400 g spagetti
  • 250 ml Joya bio szója főzőkrém

 

A tetejére:

  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 6 teáskanál morzsa
  • 3 teáskanál élesztőpehely
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 csipet só

 

Elkészítése:

 

A hagymát hámozzuk meg és aprítsuk fel.  A karfiolt vágjuk kis darabokra.

Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat és adjuk hozzá a hagymát és a karfiolt.

Távolítsuk el a kakukkfű szárát és adjuk a serpenyő tartalmához egy nagy csipet só és bors kíséretében. Addig keverjük amíg a karfiol megpuhul.

Ezután adjuk hozzá a szója főzőkrémet és lefedve hagyjuk együtt párolódni.

Ezalatt főzzük meg a tésztát, a főzővízből tartsunk meg 200 ml-t.

Adjuk hozzá a karfiolhoz a tészta főzővizét, az élesztőpelyhet és a citromlevet. Addig adagoljuk hozzá a tészta főzővizét amíg a karfiol teljesen szétesik, de győződjünk meg róla, hogy a szósz nem túl híg.

Végül tekerjük fel a tésztát.

A tetejére süssük aranybarnára a morzsát egy kis olívaolajban az élesztőpehellyel, citromlével, kakukkfűvel és sóval együtt.

Tálaljuk és szervírozzuk.