Mulatságos neve van, de ez a fehér zöldség tökéletes, hogy egy kicsit több zöldséget vigyünk a napi étkezésbe. Különösen a krémes szósszal finom, a kedvenc tésztánkkal tálalva.
Nehézségi fok: ①②③
Költség: ①②③
Elkészítési idő: 25 perc
Várakozási idő: 0 perc
Hozzávalók (4 főre):
- 1 hagyma
- 1 karfiol
- 4 teáskanál olíva olaj
- 2 teáskanál kakukkfű
- 1-1 csipet só és bors
- 2 teáskanál citromlé
- 3 teáskanál élesztőpehely
- 400 g spagetti
- 250 ml Joya bio szója főzőkrém
A tetejére:
- 2 teáskanál olívaolaj
- 6 teáskanál morzsa
- 3 teáskanál élesztőpehely
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 csipet só
Elkészítése:
A hagymát hámozzuk meg és aprítsuk fel. A karfiolt vágjuk kis darabokra.
Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat és adjuk hozzá a hagymát és a karfiolt.
Távolítsuk el a kakukkfű szárát és adjuk a serpenyő tartalmához egy nagy csipet só és bors kíséretében. Addig keverjük amíg a karfiol megpuhul.
Ezután adjuk hozzá a szója főzőkrémet és lefedve hagyjuk együtt párolódni.
Ezalatt főzzük meg a tésztát, a főzővízből tartsunk meg 200 ml-t.
Adjuk hozzá a karfiolhoz a tészta főzővizét, az élesztőpelyhet és a citromlevet. Addig adagoljuk hozzá a tészta főzővizét amíg a karfiol teljesen szétesik, de győződjünk meg róla, hogy a szósz nem túl híg.
Végül tekerjük fel a tésztát.
A tetejére süssük aranybarnára a morzsát egy kis olívaolajban az élesztőpehellyel, citromlével, kakukkfűvel és sóval együtt.
Tálaljuk és szervírozzuk.