HOZZÁVALÓK
  • 2 db kész kakaós tortalap, téglalap alakú

A töltelékhez:

  • 50dkg Real nature túró
  • 2 dl Real Nature nádcukros görög joghurt
  • 10 dkg mascarpone
  • 4 ek. cukor
  • 2 ek. vaníliás cukor
  • 4db tojás

Tetejére:

  • 6ek vaj
  • 1 bögre barna cukor
  • negyed bögre víz
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 csipet só

Elkészítése:

Az egyik tortalapot fektessük le egy tepsire és készítsük el a tölteléket:

A krémsajtot, a cukrot és a vaníliás cukrot simára keverjük. A tojásokat egyenként adjuk hozzá, majd a tejföl és a túró következik.

A töltelék felét a  tésztára öntjük és a tetejét lesimítjuk, majd rátesszük a másik tésztalapot és a töltelék másik fele következik. Kb.  50 percig sütjük. Ezután hűlni hagyjuk.

A karamell borítás elkészítéséhez a barna cukrot és a vizet egy serpenyőbe öntjük és  megolvasztjuk. 170 fokon kezd karamellizálódni, ekkor óvatosan rázogassuk (ne keverjük) a nyúlós állag eléréséig, majd adjuk hozzá a tejszínt, a vajat és a sót. Ezután krémesre főzzük és 5 percig állni hagyjuk. Ezt követően a süteményen óvatosan  elterítjük.

Két órát pihentetjük, majd szeleteljük. Díszíthetjük magvakkal, gyümölccsel.