A gombóc tésztát karamellkrémmel töltjük meg és édes zsemlemorzsában forgatjuk. Nem úgy  hangzik ez ,mint egy szép álom?

 

Nehézségi fok: ①②③

Költség: ①②③

Elkészítési idő: 45 perc

Várakozási idő:  perc

 

Hozzávalók (4 adaghoz):

A zsemlemorzsához:

  • 100 g zsemlemorzsa
  • 30 g kókuszvirágcukor
  • 1 csipet vaníliapor

A gombócokhoz:

  • 250 ml Joya bio zabital
  • 50 dkg burgonya
  • 1 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 30 g polenta
  • 2 darab karamellás kávékeksz
  • 2 evőkanál Cadbury Karamell krém

Elkészítése:

Melegítsük a Joya bio zabitalt forráspontig. A gombócokhoz keverjük össze a megfőzött, megtiszított, krumplinyomóval áttört (már kihűlt) burgonyát a felvert tojással, a liszttel és a sóval illetve a  kukoricadarával, majd adjunk hozzá annyi zabitalt, amennyit felvesz (ruganyos, de nem túl ragacsos tésztát kell kapnunk). Lisztezett felületen egy nagy gombócot gyúrunk a tésztából. Kb. 10 perc pihentetés után 5-6 mm vastagra nyújtjuk és üvegpohárral köröket szaggatunk belőle.

Közben egy tálban összekeverjük a Cadbury karamell krémet az összetört karamellás kekszekkel. Tegyünk kb. 1 teáskanál karamellkeveréket a körök közepére és nedves kézzel, óvatosan csippentsük össze a széleit, majd tenyereink között formázzunk gombócot.