A gombóc tésztát karamellkrémmel töltjük meg és édes zsemlemorzsában forgatjuk. Nem úgy hangzik ez ,mint egy szép álom?
Nehézségi fok: ①②③
Költség: ①②③
Elkészítési idő: 45 perc
Várakozási idő: perc
Hozzávalók (4 adaghoz):
A zsemlemorzsához:
- 100 g zsemlemorzsa
- 30 g kókuszvirágcukor
- 1 csipet vaníliapor
A gombócokhoz:
- 250 ml Joya bio zabital
- 50 dkg burgonya
- 1 tojás
- 15 dkg liszt
- 1 csipet só
- 30 g polenta
- 2 darab karamellás kávékeksz
- 2 evőkanál Cadbury Karamell krém
Elkészítése:
Melegítsük a Joya bio zabitalt forráspontig. A gombócokhoz keverjük össze a megfőzött, megtiszított, krumplinyomóval áttört (már kihűlt) burgonyát a felvert tojással, a liszttel és a sóval illetve a kukoricadarával, majd adjunk hozzá annyi zabitalt, amennyit felvesz (ruganyos, de nem túl ragacsos tésztát kell kapnunk). Lisztezett felületen egy nagy gombócot gyúrunk a tésztából. Kb. 10 perc pihentetés után 5-6 mm vastagra nyújtjuk és üvegpohárral köröket szaggatunk belőle.
Közben egy tálban összekeverjük a Cadbury karamell krémet az összetört karamellás kekszekkel. Tegyünk kb. 1 teáskanál karamellkeveréket a körök közepére és nedves kézzel, óvatosan csippentsük össze a széleit, majd tenyereink között formázzunk gombócot.