Nehézségi fok: ②③

Költség: ②③

Elkészítési idő:  30 perc

Várakozási idő: 120 perc

Hozzávalók kb.6 darabhoz:

  • 1 vödör Real Nature görög stílusú natúr joghurt vagy görög stílusú nádcukros joghurt (utóbbi esetében nem szükséges további édesítés)
  • 2 cs zselatin
  • 1 ek. vanília kivonat
  • ízlés szerinti mennyiségű édesítőszer (nyírfa-, nádcukor)
  • 3 dl habtejszín
  • 200 g darált háztartási keksz
  • 100 g vaj olvasztva

A tetejére:

  • 200 g eper vagy cseresznye
  • 1 dl víz
  • 2 ek. cukor
  • 2 ek. likőr
  • 1 tk. étkezési keményítő

 

 

Elkészítése:

A kekszalaphoz összekeverjük a darált kekszet az olvasztott vajjal, majd nagy pogácsaszaggató segítségével kis karikákat képzünk.

A joghurtot alacsony lángon keverjük össze a felhasználási útmutató szerint a zselatinnal, tejszínnel, édesítőszerrel, vanília kivonattal,majd töltsük szilikonos muffinformákba és kihűlve tegyük a hűtőszekrénybe legalább 2 órára.

Ezalatt készítsük el a gyömölcsszószt: a gyümölcsöt keverjük össze vízzel, cukorral és csomómentesen feloldott keményítővel, majd forrásig hevítsük és hűtsük vissza. Ezután kerülhet bele a likőr.

Állítsuk össze a tortácskákat: az alapra kerül a joghurttortácska, majd a gyümölcsszósz. A tetejére gyümölcsszósz helyett kerülhet pl. natúr szeder is.