Nehézségi fok: ① ②③
Költség: ①②③
Elkészítési idő: 30 perc
Várakozási idő: 120 perc
Hozzávalók kb.6 darabhoz:
- 1 vödör Real Nature görög stílusú natúr joghurt vagy görög stílusú nádcukros joghurt (utóbbi esetében nem szükséges további édesítés)
- 2 cs zselatin
- 1 ek. vanília kivonat
- ízlés szerinti mennyiségű édesítőszer (nyírfa-, nádcukor)
- 3 dl habtejszín
- 200 g darált háztartási keksz
- 100 g vaj olvasztva
A tetejére:
- 200 g eper vagy cseresznye
- 1 dl víz
- 2 ek. cukor
- 2 ek. likőr
- 1 tk. étkezési keményítő
Elkészítése:
A kekszalaphoz összekeverjük a darált kekszet az olvasztott vajjal, majd nagy pogácsaszaggató segítségével kis karikákat képzünk.
A joghurtot alacsony lángon keverjük össze a felhasználási útmutató szerint a zselatinnal, tejszínnel, édesítőszerrel, vanília kivonattal,majd töltsük szilikonos muffinformákba és kihűlve tegyük a hűtőszekrénybe legalább 2 órára.
Ezalatt készítsük el a gyömölcsszószt: a gyümölcsöt keverjük össze vízzel, cukorral és csomómentesen feloldott keményítővel, majd forrásig hevítsük és hűtsük vissza. Ezután kerülhet bele a likőr.
Állítsuk össze a tortácskákat: az alapra kerül a joghurttortácska, majd a gyümölcsszósz. A tetejére gyümölcsszósz helyett kerülhet pl. natúr szeder is.