Nehézségi fok: ①②③
Költség: ①②③
Elkészítési idő: 60 perc
Várakozási idő: perc
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 7-8 csirke alsó és felső comb vegyesen
- 10 dkg liszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 2 dl Real Nature görög stílusú natúr vagy görög stílusú light vagy görög stílusú laktózmentes joghurt
- két evőkanál napraforgó mag
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás
- só
Elkészítés:
A csirkehúst sózzuk be és dörzsöljük be az áttört fokhagymával. A joghurthoz adjuk hozzá a borsot és öntsük rá a húsra. Pár órán át pihentessük hűtőszekrényben.
A csirkehúst forgassuk előbb a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a napraforgó maggal elkevert zsemlemorzsába. Süssük aranybarnára bő, forró olajban vagy sütőben is készíthető :egy kis olajjal permetezve 180 fokon süssük 25-30 perc alatt ropogósra . Közben forgassuk át a csirkecombokat .
Próbáljunk ki egy újítást a rántás terén :A csirke a joghurtos bundának köszönhetően nem szárad ki. Tipp :ha Sütőben sütjük minimális zsiradék szükséges hozzá.