Nehézségi fok: ②③

Költség: ②③

Elkészítési idő: 60 perc

Várakozási idő:  perc

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 7-8 csirke alsó és felső comb vegyesen
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 dl Real Nature görög stílusú natúr vagy görög stílusú light vagy görög stílusú laktózmentes joghurt
  • két evőkanál napraforgó mag
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás

 

Elkészítés:

A csirkehúst sózzuk be és dörzsöljük be az áttört fokhagymával. A joghurthoz adjuk hozzá a  borsot és öntsük rá a húsra. Pár órán át pihentessük hűtőszekrényben.

 

 

A csirkehúst forgassuk előbb a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a napraforgó maggal elkevert zsemlemorzsába. Süssük aranybarnára bő, forró olajban vagy sütőben is készíthető :egy kis olajjal permetezve 180 fokon süssük 25-30 perc alatt ropogósra . Közben forgassuk át a csirkecombokat .

Próbáljunk ki egy újítást a rántás terén :A csirke a joghurtos bundának köszönhetően nem szárad ki. Tipp :ha Sütőben sütjük minimális zsiradék szükséges hozzá.