Legyen szó nyárról vagy télről, ez a jeges frappé a fehér strandokat, a meleg napsugarakat és a frissítő tengervizet idézi meg.
Nehézségi fok: ①②③
Költség: ①②③
Elkészítési idő: perc
Várakozási idő: 10 perc
Hozzávalók:
A csokoládé szószhoz:
100 g étcsokoládé
80 ml Joya bio kókusz főzőkrém
A frappéhoz
120 ml Joya bio kókusz főzőkrém
80 ml espresso
25 g barna cukor
600 ml Joya barista kókuszital
6 db jégkocka
Elkészítés:
A csokoládészószhoz tegyünk 80 g csokoládét egy kisebb edénybe, és tegyük az edényt egy nagyobb, forró vízzel telt fazékba. Olvasszuk fel a csokoládét vízfürdőben, és keverjük össze a főzőkrémmel.
Keverjük össze az eszpresszót, a cukrot, 500 ml kókuszitalt, a jégkockákat és a főzőkrémet egy turmixgépben.
Habosítsuk fel hidegen a maradék Joya barista kókuszitalt.
A csokoládészószt elosztjuk 2 pohár között, hozzáadjuk a turmixgépben elkészített frappé-t, és habot öntünk rá.
A maradék csokoládét a habra reszeljük és szervírozzuk.