Nehézségi fok: ②③

Költség: ②③

Elkészítési idő: 30 perc

Várakozási idő: 1,5 óra

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 doboz Real Nature trio humusz keleti
  • 2 dl langyos víz
  • 2.5 dkg élesztő
  • 0.5 tk kristálycukor
  • 1 kiskanál só
  • 40 dkg liszt
  • 1ek olívaolaj

Elkészítése:

Egy kevés langyos vízben elkeverjük és felfuttatjuk az élesztőt a cukorral.

Az átszitált lisztet elkeverjük a sóval. Az élesztőt a liszthez adjuk, és összegyúrjuk még annyi vízzel, hogy lágy, kenyértészta állagú masszát kapjunk. Ezután letakarva, meleg helyen 1 órán át kelesztjük.

Átgyúrjuk és még 15 percig kelesztjük. Közben a sütőt előmelegítjük 250-300 fokra.

A tésztát négyfelé osztjuk és kinyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, így pihentetjük 10 percig, aztán 5 percre betoljuk a forró sütőbe. Mikor megpirult, megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.

A pitákat kiszedjük és letakarjuk egy konyharuhával.

Háromszög formájúra vágjuk és a humusz mellé kínáljuk.