A díjnyertes séf, Siegfried Kröpfl szenvedéllyel varázsol vegán recepteket, és minden Joya-kedvelőt elvarázsol egy álomszerű hollandi szósszal – természetesen tisztán zöldségalapú!

 

Nehézségi fok: ②③

Költség: ①②

Elkészítési idő: 25  perc

Várakozási idő:   perc

 

Hozzávalók :

A szószhoz:

  • 250 g kesudió
  • 1 teáskanál kala namak (fekete só)
  • 1 tk kurkuma por
  • 1 evőkanál élesztőpehely
  • 80 gramm margarin
  • 200 ml Joya bio főzőkrém
  • 1 csipet só és bors
  • 125 ml fehérbor redukció

 

A fehérbor redukcióhoz:

  • 250 ml fehérbor
  • 125 ml víz
  • 2 db babérlevél
  • 40 g vöröshagyma
  • 10 szem feketebors
  • 1 tk tárkonylevél

További összetevők:

  • 1 kg spárga
  • 400 gramm burgonya
  • 1 evőkanál margarin
  • 1 marék petrezselyem

 

Elkészítése:

A burgonyát megfőzzük, meghámozzuk, margarinnal és petrezselyemmel megforgatjuk.

Ezután elkészítjük a fehérbor-redukciót. Ehhez a hagymát apróra vágjuk, és az összes hozzávalót egy serpenyőben körülbelül 5 percig pároljuk, majd leszűrjük.

A hollandi szószhoz felolvasztjuk a margarint, majd az összes hozzávalót turmixgépben simára pürésítjük. Rövid ideig melegítjük, levesszük a tűzhelyről és ízlés szerint fűszerezzük.

Hámozzuk meg a spárgát, és pároljuk vízben egy csipet sóval körülbelül 8 percig. A főzési idő a spárga vastagságától függően változik.

Rendezzük el a képen látható módon – a friss metélőhagyma virágok ízletes kiegészítők – tálaljuk és élvezzük!