Nehézségi fok: ① ②③
Költség: ①②③
Elkészítési idő: 20 perc
Várakozási idő: perc
Hozzávalók :
- 1 ü. meggybefőtt
- 200 g Real Nature görög stílusú joghurt
- 3-4 ek cukor
- 1 kk. fahéj
- 4 kk. szegfűszeg
- fél citrom leve
- 0,5 l víz
- 2 evőkanál finomliszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- díszítéshez tejszínhab rózsák
Elkészítése:
A meggyet feltesszük főni a vízzel és a joghurt , ill. liszt kivételével az összes hozzávalóval.
A joghurtot simára keverjük a liszttel, majd pár kanálnyi forró levessel, ezután a levesbe öntjük és simára keverjük. Kihűlést követően hűtőbe tesszük és tejszínhab rózsákkal kínáljuk.
Tipp: használhatunk Real Nature görög stílusú light, laktózmentes vagy nádcukros joghurtot is.