Nehézségi fok: ②③

Költség: ②③

Elkészítési idő:  20 perc

Várakozási idő:  perc

Hozzávalók :

  • 1 ü. meggybefőtt
  • 200 g Real Nature görög stílusú joghurt
  • 3-4 ek cukor
  • 1 kk. fahéj
  • 4 kk. szegfűszeg
  • fél citrom leve
  • 0,5 l víz
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • díszítéshez tejszínhab rózsák

Elkészítése:

A meggyet feltesszük főni a vízzel és a joghurt , ill. liszt kivételével az összes hozzávalóval.

A joghurtot simára keverjük a liszttel, majd  pár kanálnyi forró levessel, ezután a levesbe öntjük és simára keverjük. Kihűlést követően hűtőbe tesszük és tejszínhab rózsákkal kínáljuk.

Tipp: használhatunk Real Nature görög stílusú light, laktózmentes vagy nádcukros joghurtot is.