Nehézségi fok: ②③
Költség: ②③
Elkészítési idő: 90 perc
Várakozási idő: 20 perc
Hozzávalók 2 főre:
• 2 evőkanál olívaolaj
• 0,5 fehér hagyma
• 1 uborka
• 500 ml zöldségalaplé
• 1-1csipet só és bors
• 1 csipet kapor
• 150 ml Joya zab főzőkrém

Elkészítése:
Hámozzuk meg és vágjuk finomra a hagymát. Az uborkát mossuk meg és vágjuk nagyobb kockákra.

Melegítsük fel az olívaolajat egy közepes méretű serpenyőben közepes lángon. A hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk az uborkát. Röviden tovább sütjük.

Adjuk hozzá a zöldséglevet, és hagyjuk főni öt percig. Sózzuk, borsozzuk, és további öt percig pároljuk.

Turmixgépben turmixoljuk össze a levest, és hagyjuk kihűlni.

Tároljuk hűtőszekrényben, és tálalás előtt keverjük össze a  Joya zab főzőkrémmel.

Díszítsük kaporral.