Nehézségi fok:②③

Költség: ②③

Elkészítési idő:45  perc

Várakozási idő:2,3   óra

Hozzávalók:

 

1 csomag leveles tészta

A krémhez:

800 ml NÖM laktózmentes tej

200g Real Nature görög stílusú, laktózmentes, 2 %-os vagy nádcukros görög stílusú joghurt

35 dkg cukor

1 ek.vaníliás cukor

10 dkg rétesliszt

10 tojássárgája

1 l tejszín

 

Elkészítése:

A leveles tésztát nyújtsuk ki 2 mm vastagra, majd vágjuk ketté , szúrkáljuk meg villával és egyenként süssük meg 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt, amíg aranybarna nem lesz. A krémhez főzzük fel a tejben a lisztet, vaníliás cukrot, cukrot és tojássárgáját, míg besűrűsödik. Adjuk hozzá a joghurtot, ezután hagyjuk kihűlni.A habtejszínt verjük fel, majd forgassuk a krémbe.Az egyik lapot helyezzük egy tepsibe, halmozzuk rá a krémet majd fedjük be a másik lappal úgy, hogy előzetesen négyzetekre vagy téglalap alakúra vágjuk. Ezután tegyük hűtőbe pár órára.