KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK A JOYA TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN

Röviden összegyűjtöttük azokat a kérdéseket, amelyek többeteket érdekeltek. De örülünk a további kérdéseknek is. Ha valamely termékkel kapcsolatban olyan kérdése volna, amely nem található meg az oldalon, vagy itt, köszönjük, ha jelzi számunkra, igyekszünk gyorsan válaszolni.

Köztünk maradjon, de tényleg semmi mesterséges aroma?

Nem, nem, nem. Termékeink csak olyan összetevőket, aromákat tartalmaznak, amelyek a Természettől származnak. Az egészséges táplálkozás támogatása érdekében termékeinket a legmagasabb minőségbiztosítási követelmények betartásával a magyar fogyasztók egészséges táplálkozásában igyekszünk segíteni.

Pektin? Olyan vegyianyag hangzása van…

Pedig nem az. A pektinek a vízben oldható rostanyagok közé sorolható, szénhidrátokkal rokon vegyület, növényi poliszacharidok (többszörös cukrok), Ezek a rostok növényi alkotórészek, amelyek szabályozzák az emésztést és a felszívódást, amelynek köszönhetően segítik az egészségünk megőrzését. Főleg citrusfélékből és almából, körtéből, húsos gyökérzöldségekből (pl. répa) nyerik őket, és élelmiszergyártáskor használatosak (cukorral és savval kombinálva) egyfajta zselé előállítására. Mint a nagymama lekvárjánál.
És mert ez azóta is olyan kiválóan működik, épp így készítjük elő a gyümölcsöket a joghurt termékek számára. Ettől olyan különlegesen krémesek.

Mint tejallergiás kérdezem: a joghurtkultúrát tartalmazó termékek tejmentesek egyáltalán, és fogyaszthatók tejérzékenység esetén?

Aggodalomra semmi ok, a JOYA számára kizárólag tejmentesen előállított joghurtkultúrát használunk. Éppen ebben rejlik különlegességük. Így termékeink tejallergia esetén is alkalmasak.

Annak, akit érint:

A joghurtkultúrák (pl. Lactobacillus), amelyeket a növényi alapú joghurtkultúrás termékeinkhez és tej alapú joghurtjainkhoz hozzáadunk, a joghurtkultúra részei, nem azonosak a felsőlégúti fertőzésekért felelős baktérium törzsekkel. Természetesen csak olyan kultúrákat használunk, amelyek egészségre ártalmatlanok, sőt jótékony hatással vannak az egészségre.

Milyen magas a dúsított Joya növényi alapú italok kalciumtartalma?

120mg kalcium/100ml (a napi ajánlott mennyiség 15%-a). Azaz a kalciummal dúsított JOYA-termékek a kalciumtartalom tekintetében nem különböznek a tehéntejtől.
Apropó kalcium: Ez az elem hozzájárul a normális véralvadáshoz, a megfelelő energiaforgalom és anyagcsere folyamatához, a normális izomműködéshez, az idegsejtek közötti ingerületátvitelhez és az emésztőrendszer megfelelő működéséhez. Szükség van továbbá kalciumra az egészséges csontok és fogak megtartásához is.

Milyen fajta cukrok és szénhidrátok fordulnak elő a Joya termékekben?

Főleg osztrák répacukrot használunk (ez a cukorfajta a szacharóznak felel meg)). Azonkívül szójaitalok igen csekély mértékben természettől fogva is tartalmaznak szacharózt és más cukrokat, pl. glükózt.
Pur Drink termékünk pl. 100 milliliterenként kevesebb mint 1 g cukrot tartalmaz.
A fenti értékesíthető szénhidrátok mellett értékes ballasztanyagokat is tartalmaznak termékeink. JOYA Bio Pur Szójaital termékünkben 100 milliliterenként 0,7 g Ballasztanyag van, ami 100 kcal-onként 1,6 g ballasztanyagnak felel meg.

A vaníliás és csokoládés JOYA italok felmelegíthetőek?

Természetesen. A JOYA csokoládés ital kakaó gyanánt fogyasztható. Ha túl forróra melegítjük az italt, lehűléskor – akárcsak a tejnél – még föle is lesz.

Ausztria mely részén teremnek azok a szójababok, amelyeket a JOYA termékek előállításához használtok?

Génmanipuláció-mentes szójababot használunk legnagyobbrészt Burgenlandból és Karintiából. Alapanyagaink garantáltan GMO-mentesek.

Miért szerepel a termékek tápanyagértékeinél a cukor, ha nem is tartalmaz a termék hozzáadott cukrot?

Valamennyi általunk forgalmazott termék a felhasznált alapanyagokban természeténél fogva előforduló cukrokat tartalmaz, amely cukortartalom a 1169/2011/EU rendelkezés értelmében minden európai országban egységesen feltüntetendő a termékek csomagolásán megtalálható tápérték táblázatban. Ez a cukor azonban nem a termékhez hozzáadott cukrot jelenti. Joya termékcsaládunk újdonságai a 0% cukortartalmú Joya italok: rizs, kókusz, mandula és zab italok, amelyekből ezeket a cukrokat speciális technológiai eljárás keretében tudjuk kivonni, így még inkább támogatva a fogyasztók egészségét.

Valamennyi JOYA termék vegán? A Vegán menüpont alatt található termékek tényleg alkalmasak vegán táplálkozásra?

Igen. Az összes, ebben a menüpontban felsorolt termékünk alkalmas vegánok számára. Joya, Green Heart, Happy, Terra termékeink mindegyike vegán táplálkozásra alkalmas. Beszállítóinktól minden összetevőre, adalék- és segédanyagra nézve rendelkezünk a megfelelő tanúsítványokkal.

Miért nem bio valamennyi JOYA termék?

Biokínálatunkban szerepel az 500 g-os szójajoghurt, a PUR szójaital, a zab- és a rizsital.
Hogy vásárlóinknak minél szélesebb termékkínálattal kedvezzünk, úgy döntöttünk, hogy hagyományos termékeket is felveszünk a választékba.
De mindkét termékfajtára egyaránt érvényes: kizárólag génmanipuláció-mentes osztrák szójababot, GMO-mentes alapanyagokat (rizs, zab, mandula, stb.) használunk. Mert hiszünk a regionalitás erejében és támogatjuk a földművelőket, burgenlandi termelésünkkel magyar munkavállalókat is.

Újrahasznosítható –e a Joya UHT italok csomagolása?

Igen, a papír hulladékkal együtt gyűjtsük szelektíven.

A termékekhez fenntartható forrásból származó alapanyagokat használnak?

Igen. 2002 óta a Joya gondosan válogatott alapanyagokat használ fel Ausztriából és Európából, korrekt együttműködésben van a gazdákkal és fenntartható forrásból származó alapanyagokat használ.

A növényi italok közül a zabnak van a legkevesebb környezeti kihatása; a rizsnek pedig a legkisebb földterület igénye a többivel szemben.

Miért fontos a Joya Protein és NÖM PRO termékcsalád magasabb fehérjetartalma és ez miből származik?

Protein= fehérje. A felnőttek számára az ajánlott napi protein mennyiség 0,8 g/kg testtömegre vetítve. A fehérje segít a test szöveteinek felépítésében és fenntartásában, a növekedéshez elengedhetetlen.

A Joya Protein növényi italaink magasabb proteintartalma szója-proteinből származik. A szója egy előnyös növényi alapú proteinforrás, 8 esszenciális aminosavval és az emberi szervezet számára könnyen emészthető (> 90%). A fehérje minősége összehasonlítható az állati fehérjével.

A termékkínálatunkban már jelenlévő Joya Protein mandulaital hamarosan bővül Joya Protein kókusz- és zabitallal. A mandula a legjobb minőségű protein forrás, hasznos zsírokat tartalmaz, Ca-mal és vitaminokkal dúsított. Mindhárom íz növényi alapú, laktóz- és gluten mentes.

Fogyassza úgy, ahogy a csomagolásban van vagy készítsen vele cereáliát/müzlit, használja smoothie-khoz és shake-ekhez.

A NÖM PRO termékcsalád fehérjetartalma tejfehérjéből származik.

Mit jelent, bizonyos Joya UHT növényi italok csomagolásán a 0%?

természetes cukrot tartalmaz. Nem tartalmaz édesítőszert. Ennek ellenére édes , teljes,selymes ízviláguk van. Termékeink több díjat nyertek már el a legjobb íz kategóriában. Az új innovatív gyártástechnológiai eljárásnak köszönhetően, a zab / rizsben található szénhidrát nem alakul át cukorrá.

A 0% zab- és rizsital kalciummal , D- és B12-vitaminnal dúsított . Növényi alapú, laktóz-mentes, alacsony zsír- és kalóriatartalommal. Tökéletes termék a tudatos táplálkozás követői számára .

A zab tele van értékes összetevőkkel, jótékony hatással van étkezésünkre. Minden más gabonánál jobban felszívódó rostanyag – lassabb emésztés és megnövekedett idejű teltségérzés társul hozzá.

A rizs hipoallergén, glutén-mentes gabonaféle, természetes édesítőként funkcionál.

Használja mint a tejet (forrón vagy hidegen) .Igya eredeti formájában, vagy készítsen belőle cereáliát/müzlit, ideális főzéshez és sütéshez, kávéhoz vagy teához.

Mitől olyan különlegesek a Celestial teák?

Igazán egyedi, találékony ízek és teaválogatások, melyek utánozhatatlan élményt nyújtanak. A legfinomabb botanikai összetevőket tartalmazzák 35 országból válogatva. A teák garantált minőségűek, minden alapanyag és összetétel a szigorú minőségbiztosítási követelmények alapján tesztelve. A gyártó megbízható kapcsolatot ápol a növénytermesztő gazdákkal már több mint 40 éve, amely a nagyszerű ízt garantálja.

A Celestial seasonings receptúrái a világ minden táját felölelik, végtelen szenzációs ízek variánsait eredményezve.
Mindig van olyan főzet, amely épp megfelelő az adott hangulathoz, pillanathoz.
Természetesen a mi főzeteink egyáltalán nem tartalmaznak koffeint és éppoly finomak forrón, mint hűtve.

Mit kell tudni a Happy termékcsaládról?

A HAPPY növényi italok finom vegan alternatívái a tejitaloknak, a növényi italok piacának egyik vezető gyártója által fejlesztve és előállítva.

A Happy szójaital kalciummal és vitaminokkal dúsított, így támogatva az egészséges életmódot. Mindemellett glutén- és tejmentes is.

A Happy rizsital kalciummal a legnemesebb olasz rizsből, természetes vízből készül, különlegesen frissítő. A Happy kókusz-rizs ital kalciummal hihetetlenül ízletes, és hozzáadott cukrot sem tartalmaz. Eláraszt a kókusz trópusi ízével. 100%-ban növényi alapú , laktózmentes, gluténmentes, szójamentes,kalciummal dúsított, mesterséges színezéktől mentes.

A Happy mandulaital szója-, laktóz-, és glutén-mentes. Ugyanakkor mesterséges színezéket sem tartalmaz. A Happy mandulaital krémes textúrájú mandula alapú növényi ital. Kalciummal dúsított és igazán teljes.

Mitől különlegesek a Joya barista növényi italok?

A Joya növényi italoktól megszokott módon 100 % növényi eredetűek. Ezen felül különlegesen krémes állagúak, jól habosíthatóak, ezek a tulajdonságok teszik alkalmassá őket a legfinomabb kávé elkészítésére. Kifejezetten baristáknak és kávé imádóknak lett fejlesztve.

A barista italok melegen és hidegen fogyasztva is kiválóan kellemes ízvilágot és habot kölcsönöznek a kávénak legyen az akár cappucino, macchiato, caffé latte és ráadásul a kalória tartalmuk is alacsony. A barista mandula- és kókuszital cukormentes.

Miben különböznek a Terra zöldségchipsek a hagyományos chipsektől?

Egészségesebb ropogtatni való, mint a hagyományos chipsek, mert kevesebb zsírt és telített zsírsavat tartalmaz, sóban szegény, tartósítószer nélkül készül, GMO, színezék és aroma mentes.Tökéletes vákuum-sütéssel, kevesebb növényi zsiradék felhasználásával készül, minden összetevőt gondosan válogatunk . A TERRA Chips ideális választás étvágygerjesztőként étkezés előtt, akár fantasztikus zöldségkölteményekkel tálalva.

Egy színes keverék a szemnek és íz az ízlelőbimbóknak. Egy exotikus zöldségből és gourman burgonyából álló összeállítás, amely újragondolt ízt ad a ropogós gourman chips-eknek. Burgonyától kezdve céklán át számos egzotikus gyökérzöldséget tartalmaznak a zacskók terméktípustól függően.

A Good Milk ivójoghurtokon mit jelöl a 0,1 %?

A 0,1 % a zsírtartalmat jelöli, tehát fogyókúrázóknak, diétázóknak is szívesen kínáljuk, fogyasztásuk nem okoz gondot a diéta, fogyókúra betartásában.

Nemcsak, hogy probiotikus kultúrákat tartalmaz, hanem „Lehet finom is ami egészséges”: a Real Nature az egészséges táplálkozás elkötelezettje a gyártóval karöltve garantáltan biztosítja, hogy kiváló minőségű tejből, alapanyagokból, garantáltan GMO mentes tejből készülnek a Good Milk termékek.

Az 500 g-os gyümölcsös ivójoghurtok sajátossága, hogy az ízletes, tápláló joghurtokat most még sűrűbb, még élvezetesebb formában kínáljuk azon fogyasztóink számára, akik szeretik a tápláló, tartalmas, de könnyen, iható formában fogyasztható joghurtokat.

Rendeléssel kapcsolatos információk

Hol tudom átvenni személyesen a megrendelt termékeket?

A megrendelt termékeket irodánkban tudja átvenni, melynek címe: 1037 Budapest, Seregély köz 13. A Real Nature Kft. kapucsengőt kell megnyomni a bejutáshoz. A rendeléseket az Önnek megküldött visszaigazoláson szereplő napokon tudja átvenni.

Hétköznapokon mikor tudom átvenni a rendelésem?

Hétfőtől-péntekig 09:00-16:00 óráig van lehetőség a megrendelt termékek átvételére.

Pontos napról, időpontról egyeztetni szükséges

Hétvégén is át tudom venni a megrendelt termékeket?

Sajnos hétvégén irodánk zárva tart, így az átvétel nem lehetséges.

Van lehetőség arra, hogy a megrendelt árut házhoz szállítsák?

Igen, már van lehetőség házhoz szállításra is. Bővebb információt a Webshop menüpontban talál.

Milyen fizetési módok közül választhatok?

Jelenleg készpénzzel tud fizetni az átvételkor, valamint banki előre történő átutalással illetve bankkártyával a webshopon keresztül megrendeléskor.

Darabra is vásárolhatok a webshopban?

Webshopos termékeink nagy része csak kartonos kiszerelésben vásárolható meg, 1 karton 10 db 1 literes növényi UHT italt tartalmaz. Egyes termékeknél van lehetőség darabra is vásárolni, ezt a terméknél jelezzük.

A termékeknél feltüntetett árak nettó vagy bruttó árak?

Minden, az oldalon feltüntetett ár az ÁFA-t tartalmazza!