Gyors ebédnek tökéletes, hogy elég helyet hagyjon a karácsonyi vacsorának és sok sütinek 😉
Hozzávalók:
  • 2 evőkanál olaj
  • 150 g rizottó rizs
  • 150 ml Joya zabital
  • 300 ml zöldség alapleves
  • 1 citrom
  • 3 ek. rizs főzőkrém
  • 200 g előfőzött gesztenye
  • 1 ek élesztőpehely
🎄 2 evőkanál olajban pároljunk meg finomra vágott hagymát . Adjunk hozzá 150 g rizottó rizst, kevergetve süssük 5 percig.
🎄 Keverjünk össze 150 ml Joya zabitalt, 300 ml zöldséglevest és 1 kiskanál citromlevet.
🎄 Ebből adjunk hozzá a rizshez egy kis folyadékot,illetve 3 evőkanál rizs főzőkrémet, majd óvatosan keverjük össze és forraljuk fel. Addig ismételjük a folyamatot, amíg az összes folyadék el nem fogy. Ha még mindig túl szilárd a rizs, adjunk hozzá még  zöldséglevest.
🎄Végül adjunk 200 g aprított, előfőzött gesztenyét a rizshez és ízesítsük sóval, borssal, élesztőpelyhekkel.