2 db LUNTER füstölt tofu
3 evőkanál mustár
4 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál füstölt paprika
só
ízlés szerinti bors, fűszernövények
115 g hüvelyesliszt (pl. csicseriborsóliszt) vagy 80 g búzaglutén
a tésztához: a lisztet keverjünk össze vízzel, fokhagymával és sóval, hogy kissé folyós tésztát kapjunk
a panírozáshoz: zúzott kukoricapehely, panko vagy klasszikus zsemlemorzsa ízlés szerint

Elkészítése:
Keverjük össze a tofut, a mustárt és a szójababot.
Adjunk hozzá sót, borsot, valamint fűszer- és fűszerkeveréket. Alaposan keverjük össze, hogy az ízek összeérjenek.
Adjunk hozzá lisztet, és keverjük el újra alaposan. Igény szerint még lisztet adhatunk hozzá.
A keverékből pogácsákat formázunk, majd először a tésztamasszával, majd zsemlemorzsával vonjuk be.
Olajban aranysárgára sütjük. Utána a szeleteket forrólégsütőben (8 percig) vagy sütőben (kb. 15 percig) süthetjük az extra ropogós hatás érdekében.