Egy újabb osztrák klasszikus, amit a legjobban szeretünk: Frittata leves 😍
Természetesen van vegán verzió is Veganuárhoz illően.
Hozzávalók:
👉🏼 320 ml Joya Bio Zabital
👉🏼 130 g liszt
👉🏼 egy csipet só
👉🏼 8 Ek. olaj
👉🏼 1 teáskanál sütőpor
Elkészítése:
Keverjünk össze minden hozzávalót turmixgépben és hagyjuk pihenni 10 percig. Melegítsünk egy kis olajat serpenyőben (az olajnak nagyon forrónak kell lennie, de ne kezdjen el füstölni). Öntsünk egy kis tésztát a serpenyő közepébe. Forgassuk tovább a serpenyőt, hogy az alját egyenletesen borítsa vékony tészta réteggel. Fordítsuk meg a palacsintákat és süssük aranybarnára a másik oldalon. Sütés után feltekerjük a palacsintát és apró csíkokra vágjuk. Tegyünk egy -két evőkanálnyit egy tálba és öntsünk rá egy kis forró levest.
Tipp: Fogyaszthatjuk a tésztát lekvárral desszertnek is! 😋