KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK A JOYA TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN

Röviden összegyűjtöttük azokat a kérdéseket, amelyek többeteket érdekeltek. De örülünk a további kérdéseknek is.

Köztünk maradjon, de tényleg semmi aroma?

Nem, nem, nem. Tényleg semmi. Még egyszer sorra vettük valamennyi termékünket. Nincs bennük semmi, ami nem a Természettől származna.

Pektin? Olyan vegyianyag hangzása van…

Pedig nem az. A pektinek növényi poliszacharidok (többszörös cukrok), amelyek az emberi szervezet számára a kémiai szerkezetük alapján emészthetetlenek. Főleg citrusfélékből és almából nyerik őket, és élelmiszergyártáskor használatosak (cukorral és savval kombinálva) egyfajta gél előállítására. Mint a nagymama lekvárjánál.
És mert ez azóta is olyan kiválóan működik, épp így készítjük elő a gyümölcsöket a Sojaghurt termékek számára. Ettől olyan különlegesen krémesek.

Mint tejallergiás kérdezem: a joghurtkultúrát tartalmazó termékek tejmentesek egyáltalán, és fogyaszthatók tejérzékenység esetén?

Aggodalomra semmi ok, a JOYA számára kizárólag tejmentesen előállított kultúrát használunk. Így termékeink tejallergia esetén is alkalmasak.

Annak, akit érint:

A joghurtkultúrák (pl. Lactobacillus), amelyeket a szójaalaphoz hozzáadunk, olyan mikroorganizmusok, amelyek a szójaitalokban található cukrokat savakká változtatják. Ezek teszik lehetővé a fermentáció természetes folyamatát, amelyet az állati tejekben a természettől jelen levő tejsavbaktériumok hoznak létre. Ennek köszönhető a krémes, sűrű szerkezet és a friss joghurtíz.

Milyen magas a dúsított szójatermékek kalciumtartalma?

120mg kalcium/100ml (a napi ajánlott mennyiség 15%-a). Azaz a kalciummal dúsított JOYA-termékek a kalciumtartalom tekintetében nem különböznek a tehéntejtől.
Apropó kalcium: Ez az elem hozzájárul a normális véralvadáshoz, a megfelelő energiaforgalom és anyagcsere folyamatához, a normális izomműködéshez, az idegsejtek közötti ingerületátvitelhez és az emésztőrendszer megfelelő működéséhez. Szükség van továbbá kalciumra az egészséges csontok és fogak megtartásához is.

Milyen fajta cukrok és szénhidrátok fordulnak elő a termékekben?

Főleg osztrák répacukrot használunk (ez a cukorfajta a szacharóznak felel meg)). Azonkívül szójaitalok igen csekély mértékben természettől fogva is tartalmaznak szacharózt és más cukrokat, pl. glükózt.
Pur Drink termékünk pl. 100 milliliterenként kevesebb mint 1 g cukrot tartalmaz.
A fenti értékesíthető szénhidrátok mellett értékes ballasztanyagokat is tartalmaznak termékeink. JOYA Bio Pur Szójaital termékünkben 100 milliliterenként 0,7 g Ballasztanyag van, ami 100 kcal-onként 1,6 g ballasztanyagnak felel meg.

A vaníliás és csokoládés JOYA italok felmelegíthetőek?

Természetesen. A JOYA csokoládés ital kakaó gyanánt fogyasztható. Ha túl forróra melegítjük az italt, lehűléskor – akárcsak a tejnél – még föle is lesz.

Ausztria mely részén teremnek azok a szójababok, amelyeket a JOYA termékek előállításához használtok?

Génmanipuláció-mentes szójababot használunk legnagyobbrészt Burgenlandból és Karintiából.

Miért szerepel a „Pur” típus tápanyagértékeinél a cukor, ha nem is tartalmaz a termék hozzáadott cukrot?

A szójabab természettől fogva tartalmaz cukrot, ezt tájékoztatásul megadjuk. Ettől eltekintve nincs a termékben cukor.

Valamennyi JOYA termék vegán?

Igen. Az összes termékünk alkalmas vegánok számára. Beszállítóinktól minden összetevőre, adalék- és segédanyagra nézve rendelkezünk a megfelelő tanúsítványokkal.

Miért nem bio valamennyi JOYA termék?

Biokínálatunkban szerepel az 500 g-os szójajoghurt, a PUR szójaital, a zab- és a rizsital.
Hogy vásárlóinknak minél szélesebb termékkínálattal kedvezzünk, úgy döntöttünk, hogy hagyományos termékeket is felveszünk a választékba.
De mindkét termékfajtára egyaránt érvényes: kizárólag génmanipuláció-mentes osztrák szójababot használunk. Mert hiszünk a regionalitás erejében és támogatjuk a honi földművelőket.

Sokat van külföldön? Semmi vész.

A JOYA sok európai országban jelen van (többek között Németországban, Olaszországban, Lengyelországban, Romániában, Szerbiában és Magyarországon).