Anya a legjobb és általában ő készíti a legfinomabb édességeket. Mi lenne, ha Anyák napja alkalmából megfordítanánk a szerepeket? Adjuk vissza neki a kedvességet ezzel az otthon készült áfonyás sajttortával.
Ebből a növényi alapú és glutén mentes áfonyás sajttortából még az Édesanyád is szeretne még egyszer egy kis szeletet enni.
Nehézségi fok: ①②③
Költség: ①②③
Elkészítési idő: 15 perc
Várakozási idő: 420 perc
Hozzávalók (az alaphoz):
- 340 g dió
- 200 g datolya
(a töltelékhez)
- 300 g kesudió
- 0,25 teáskanál vanília
- 2,5 evőkanál kókuszolaj
- 200 g fagyasztott áfonya
- 400 g Dream & Joya áfonyás mandulagurt
Az alaphoz aprítsuk fel a diót egy mixerben vagy aprítógépben, majd adjuk hozzá a datolyát és csipet sót és mixeljük addig, míg ragadós masszát kapunk.
Tegyünk sütöpapírt egy sütőedénybe és egyenletesen oszlassuk el a masszát.
Áztassuk, puhítsuk a kesudiót forró vízben 1 órán keresztül. Daráljuk össze vaníliával és kókuszolajjal, míg krémes állagúvá válik. Adjuk hozzá a mandulagurtot és keverjük bele az áfonya felét. Töltsük a sütőedénybe. Tegyük rá a maradék áfonyát és rázogassuk egyenletesre.
Legalább 6 órára tegyük a mélyhűtőbe.
Boldog Anyák napját és jó étvágyat!