Anya a legjobb és általában ő készíti a legfinomabb édességeket. Mi lenne, ha Anyák napja alkalmából megfordítanánk a szerepeket?  Adjuk vissza neki a kedvességet ezzel az otthon készült áfonyás sajttortával.

Ebből a növényi alapú és glutén mentes áfonyás sajttortából még az Édesanyád is szeretne még egyszer egy kis szeletet enni.

 

Nehézségi fok: ①②③

Költség: ①②③

Elkészítési idő: 15 perc

Várakozási idő: 420 perc

 

Hozzávalók (az alaphoz):

 

  • 340 g dió
  • 200 g datolya

(a töltelékhez)

  • 300 g kesudió
  • 0,25 teáskanál vanília
  • 2,5 evőkanál kókuszolaj
  • 200 g fagyasztott áfonya
  • 400 g Dream & Joya áfonyás mandulagurt

 

Az alaphoz aprítsuk fel a diót egy mixerben vagy aprítógépben, majd adjuk hozzá a datolyát és csipet sót és mixeljük addig, míg ragadós masszát kapunk.

Tegyünk sütöpapírt egy sütőedénybe és egyenletesen oszlassuk el a masszát.

 

Áztassuk, puhítsuk a kesudiót forró vízben 1 órán keresztül. Daráljuk össze vaníliával és kókuszolajjal, míg krémes állagúvá válik. Adjuk hozzá a mandulagurtot és keverjük bele az áfonya felét. Töltsük a sütőedénybe. Tegyük rá a maradék áfonyát és rázogassuk egyenletesre.

 

Legalább 6 órára tegyük a mélyhűtőbe.

 

Boldog Anyák napját és jó étvágyat!