Nehézségi fok: ①②③
Költség: ①②③
Elkészítési idő: 30 perc
Várakozási idő: 3 óra
Hozzávalók:
A kekszes alaphoz:
- 25 dkg kekszmorzsa
- 10dkg eperlekvár
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál porcukor
- 12,5 dkg olvasztott vaj
A joghurtos réteghez:
- 50 dkg Real Nature epres görög joghurt
- 20 dkg porcukor
- 2 teáskanál vanília-kivonat
- 3 dl tejszín
- 2 csomag zselatin
- 1 citrom
- 30 dkg eper
Elkészítése:
A kekszmorzsát összekeverjük az alap hozzávalóival, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és hűtőben hűtjük. A sütőpapír legyen nagyobb a tepsinél, hogy könnyen kiemelhető legyen.
Az epres görög joghurtot keverjük össze a citromhéjjal, porcukorral, felvert tejszínnel, vanília kivonattal, majd az előírás szerint elkészített zselatinnal és a feldarabolt eperrel. Pár szemet tegyünk félre díszítésre. Az egészet hűtőszekrényben pihentetjük 3 órán keresztül.