Nehézségi fok: ①②③

Költség: ①②③

Elkészítési idő: 30 perc

Várakozási idő: 3 óra

Hozzávalók:

 

A kekszes alaphoz:

  • 25 dkg kekszmorzsa
  • 10dkg eperlekvár
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál porcukor
  • 12,5 dkg olvasztott vaj

A joghurtos réteghez:

  • 50 dkg Real Nature epres görög joghurt
  • 20  dkg porcukor
  • 2 teáskanál vanília-kivonat
  • 3 dl tejszín
  • 2 csomag zselatin
  • 1 citrom
  • 30 dkg eper

Elkészítése:

A kekszmorzsát összekeverjük az alap hozzávalóival, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és hűtőben hűtjük. A sütőpapír legyen nagyobb a tepsinél, hogy könnyen kiemelhető legyen.

Az epres görög joghurtot keverjük össze a citromhéjjal, porcukorral, felvert tejszínnel, vanília kivonattal, majd az előírás szerint elkészített zselatinnal és a feldarabolt eperrel. Pár szemet tegyünk félre díszítésre. Az egészet hűtőszekrényben pihentetjük 3 órán keresztül.