Minden harapás Itáliába repít minket köszönhetően ennek a növényi alapú tiramisunak, mely egyáltalán nem tartalmaz állati összetevőket.

Nehézségi fok: ①②③

Költség: ①②③

Elkészítési idő: 90 perc

Várakozási idő: 30 perc

 

Hozzávalók:

A piskóta áztatásához:

  • 3 teáskanál kakaó
  • 250 ml Dream & Joya Bio zab kávéital
  • 2 teáskanál kávélikőr

 

A piskótához:

  • 150 ml Joya mandulaital
  • 2 teáskanál olíva olaj
  • 0,5 teáskanál vanília
  • 1 teáskanál citromlé
  • 60 g porcukor
  • 140 g liszt
  • 0,5 teáskanál sütőpor
  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna

A krémhez:

  • 150 g porcukor
  • 100 g olvasztott kókuszolaj
  • 650 g Joya szójagurt
  • 200 g kesudió, egy éjszakán át áztatva

 

Elkészítése

 

Melegítsük elő a sütőt 170 C-ra.

Béleljünk ki egy 20×20 cm-es tepsit sütőpapírral

Keverjük össze a mandulaitalt, olívaolajat, vaníliát, citromlevet és porcukrot. Keverjük össze a lisztet, sütőport és szódabikarbónát, majd öntsük a nedves összetevőkhöz és keverjük, amíg egy könnyű masszát kapuk.

Öntsük a tepsibe és süssük 30 percig, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez mixerrel keverjük össze a kesudiót, porcukrot és kókuszolajat, majd tegyük bele a szójagurtot és helyezzük 30 percre a hűtőbe.

Vágjuk fel hosszanti irányban a kihűlt kekszet és a felét tegyük egy hagyományos sütőedénybe.

Keverjük össze a zab kávéitalt a kávélikőrrel. A felét öntsük a tepsiben lévő kekszre, majd kenjük rá a krém felét és fedjük be a kekszek másik felével. Öntsük rá a maradék zab kávéital- kávélikőr keveréket és fedjük a krém maradékával.

Szitáljunk a tetejére kakaóport és tegyük egy éjszakára hűtőbe.