Minden harapás Itáliába repít minket köszönhetően ennek a növényi alapú tiramisunak, mely egyáltalán nem tartalmaz állati összetevőket.
Nehézségi fok: ①②③
Költség: ①②③
Elkészítési idő: 90 perc
Várakozási idő: 30 perc
Hozzávalók:
A piskóta áztatásához:
- 3 teáskanál kakaó
- 250 ml Joya Bio zab kávéital
- 2 teáskanál kávélikőr
A piskótához:
- 150 ml Joya mandulaital
- 2 teáskanál olíva olaj
- 0,5 teáskanál vanília
- 1 teáskanál citromlé
- 60 g porcukor
- 140 g liszt
- 0,5 teáskanál sütőpor
- 0,5 teáskanál szódabikarbóna
A krémhez:
- 150 g porcukor
- 100 g olvasztott kókuszolaj
- 650 g Joya szójagurt
- 200 g kesudió, egy éjszakán át áztatva
Elkészítése
Melegítsük elő a sütőt 170 C-ra.
Béleljünk ki egy 20×20 cm-es tepsit sütőpapírral
Keverjük össze a mandulaitalt, olívaolajat, vaníliát, citromlevet és porcukrot. Keverjük össze a lisztet, sütőport és szódabikarbónát, majd öntsük a nedves összetevőkhöz és keverjük, amíg egy könnyű masszát kapuk.
Öntsük a tepsibe és süssük 30 percig, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez mixerrel keverjük össze a kesudiót, porcukrot és kókuszolajat, majd tegyük bele a szójagurtot és helyezzük 30 percre a hűtőbe.
Vágjuk fel hosszanti irányban a kihűlt kekszet és a felét tegyük egy hagyományos sütőedénybe.
Keverjük össze a zab kávéitalt a kávélikőrrel. A felét öntsük a tepsiben lévő kekszre, majd kenjük rá a krém felét és fedjük be a kekszek másik felével. Öntsük rá a maradék zab kávéital- kávélikőr keveréket és fedjük a krém maradékával.
Szitáljunk a tetejére kakaóport és tegyük egy éjszakára hűtőbe.