Kiváló reggeli recept a tetszőlegesen és változatosan kombinálható Éjszakai Zab. Este folyadékba áztatunk gabonát, magokat, gyümölcsöket és fűszereket. A keverék a hűtőben nyolc óra alatt megszívja magát, és másnapra kész reggeli lesz belőle.
Hozzávalók:
Kiváló reggeli recept a tetszőlegesen és változatosan kombinálható Éjszakai Zab. Este folyadékba áztatunk gabonát, magokat, gyümölcsöket és fűszereket. A keverék a hűtőben nyolc óra alatt megszívja magát, és másnapra kész reggeli lesz belőle.
Elkészítés:
• Nuts (mandula, mogyoró, dió, kesudi…ó …)
• Fehérjék (joghurt, túró, kefir, Joya…)
• Magvak, pelyhek (chia mag, zab-, árpapehely…)
• Fűszerek (fahéj, vanília, kakaó …)
• Az édesítőszerek (cukor, stevia, agave nektár, méz …)
ELKÉSZÍTÉS
Egy edénybe tegyünk bele a hozzávalókat rétegenként és öntsük rá a folyékony összetevőt (pl. szójatej). A legjobb erre a célra egy visszazárható üveg vagy fóliával letakart tál. Először a mosott és felaprított gyümölcsöt helyezzük az üvegbe, végül a magvakat, pelyheket. Azokat az összetevőket, melyeket ropogósan szeretnénk fogyasztani, elég röviddel a tálalás előtt rászórni.
A zabpehely az egyik legegészségesebb gabona, minden benne van a fehérjétől a szénhidráton át a rostokig, vitaminokig és ásványi anyagokig. Jó étvágyat!
Forrás: Overnight-Oats.de, Eatsmarter.de, http://joya.info/fruehstueck-im-glas/