Különleges ízű, csodálatosan csokoládés és természetesen édes – ez a földimogyoró brownie szuper desszert mindazok számára, akik tudatosan szeretnék csökkenteni a cukrok mennyiségét, de nem akarják rontani az ízüket. Tökéletes, az év bármely szakában!

 

Nehézségi fok: ①②③

Költség: ①②③

Elkészítési idő:  10 perc

Várakozási idő: 35 perc

 

Hozzávalók (9 adaghoz):

  • 100 g liszt
  • 100 g hajdina liszt
  • 50 g kakaó
  • 0,5 teáskanál só
  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna
  • 0,5 teáskanál sütőpor
  • 200 ml Joya zabital 0% cukor
  • 2 teáskanál almaecet
  • 1 db vaníliarúd
  • 2 db hámozott érett banán
  • 250 g almamártás
  • 3 evőkanál mogyoróvaj

Elkészítése:

Egy tálban  keverjük össze a búzalisztet, a hajdina lisztet, a kakaót, a sót, a szódabikarbónát és a sütőport.

Keverjük össze a Joya 0% cukrot tartalmazó zabitalt és az almaecetet egy pohárban, és tegyük félre.

Kaparjuk ki a vaníliát. A banánt villával nagyon finomra törjük össze, majd keverjük össze az almamártással és vaníliával.

Tegyük a banánkeveréket és a  zabitalt  egy tálba a száraz hozzávalókkal, és jól keverjük össze fakanál segítségével.

Öntsük a masszát egy kis téglalap alakú sütőformába és egyenletesen terítsük el.

Tegyünk a tetejére  mogyoróvajat, majd villával vagy fogpiszkálóval keverjük össze úgy, hogy a tetején minta rajzolódjon ki..

Süssük a brownie-t 160 ° C-on 25-30 percig.