Különleges ízű, csodálatosan csokoládés és természetesen édes – ez a földimogyoró brownie szuper desszert mindazok számára, akik tudatosan szeretnék csökkenteni a cukrok mennyiségét, de nem akarják rontani az ízüket. Tökéletes, az év bármely szakában!
Nehézségi fok: ①②③
Költség: ①②③
Elkészítési idő: 10 perc
Várakozási idő: 35 perc
Hozzávalók (9 adaghoz):
- 100 g liszt
- 100 g hajdina liszt
- 50 g kakaó
- 0,5 teáskanál só
- 0,5 teáskanál szódabikarbóna
- 0,5 teáskanál sütőpor
- 200 ml Joya zabital 0% cukor
- 2 teáskanál almaecet
- 1 db vaníliarúd
- 2 db hámozott érett banán
- 250 g almamártás
- 3 evőkanál mogyoróvaj
Elkészítése:
Egy tálban keverjük össze a búzalisztet, a hajdina lisztet, a kakaót, a sót, a szódabikarbónát és a sütőport.
Keverjük össze a Joya 0% cukrot tartalmazó zabitalt és az almaecetet egy pohárban, és tegyük félre.
Kaparjuk ki a vaníliát. A banánt villával nagyon finomra törjük össze, majd keverjük össze az almamártással és vaníliával.
Tegyük a banánkeveréket és a zabitalt egy tálba a száraz hozzávalókkal, és jól keverjük össze fakanál segítségével.
Öntsük a masszát egy kis téglalap alakú sütőformába és egyenletesen terítsük el.
Tegyünk a tetejére mogyoróvajat, majd villával vagy fogpiszkálóval keverjük össze úgy, hogy a tetején minta rajzolódjon ki..
Süssük a brownie-t 160 ° C-on 25-30 percig.