A cukkini a sütés igazi titkos alapanyaga! Annyira szaftos lesz tőle a sütemény, és – ígérjük – egyáltalán nem lehet megunni! 😋 Szólj, ha kipróbálod ezt a vegán receptet:
Nehézségi fok: ① ②③
Költség: ①②③
Elkészítési idő: 20 perc
Várakozási idő:90 perc
Hozzávalók:
5 evőkanál őrölt lenmag
5 evőkanál víz
50 g teljes kiőrlésű liszt
1 teáskanál Sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1 csipet só
fél narancs héja
1 tk fahéj
100 ml olívaolaj
100 gramm cukor
100 ml Joya bio zabital
300 gramm cukkini
a morzsához:
25 g teljes kiőrlésű liszt
25 g hengerelt zab, finom pehely
25 g cukor
25 g olívaolaj
Elkészítése:
1.Keverjük össze a lenmagot és a vizet, és hagyjuk besűrűsödni.
- Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a narancshéjat, a fahéjat és a sót.
- Egy másik tálban összekeverjük az olívaolajat, a cukrot és a zabitalt, majd jól összekeverjük a száraz hozzávalókkal és a sűrített lenmagliszttel.
- A cukkinit lereszeljük, és a tésztába forgatjuk.