A cukkini a sütés igazi titkos alapanyaga! Annyira szaftos lesz tőle a sütemény, és – ígérjük – egyáltalán nem lehet megunni! 😋 Szólj, ha kipróbálod ezt a vegán receptet:

 

Nehézségi fok: ②③

Költség: ②③

Elkészítési idő:  20 perc

Várakozási idő:90 perc

Hozzávalók:

5 evőkanál őrölt lenmag

5 evőkanál víz

50 g teljes kiőrlésű liszt

1 teáskanál Sütőpor

1 tk szódabikarbóna

1 csipet só

fél narancs héja

1 tk fahéj

100 ml olívaolaj

100 gramm cukor

100 ml Joya bio zabital

300 gramm cukkini

a morzsához:

25 g teljes kiőrlésű liszt

25 g hengerelt zab, finom pehely

25 g cukor

25 g olívaolaj

 

Elkészítése:

1.Keverjük össze a lenmagot és a vizet, és hagyjuk besűrűsödni.

  1. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a narancshéjat, a fahéjat és a sót.
  2. Egy másik tálban összekeverjük az olívaolajat, a cukrot és a zabitalt, majd jól összekeverjük a száraz hozzávalókkal és a sűrített lenmagliszttel.
  3. A cukkinit lereszeljük, és a tésztába forgatjuk.