Nehézségi fok: ①②③

Költség: ①②③

Elkészítési idő: 30 perc

Várakozási idő: 65 perc

 

Hozzávalók:

A besamel szószhoz:

  • 2 teáskanál olíva olaj
  • 2 teáskanál liszt
  • 2 teáskanál sörélesztő pehely
  • 0,5 teáskanál só
  • 250 ml Joya mandulaital

 

Kesudió ricottához:

  • 2 teáskanál sörélesztő pehely
  • 1 teáskanál só
  • 200 g kesudió
  • 3 teáskanál frissen facsart citromlé
  • 100 ml Joya mandulaital

Lasagne-hoz:

  • 1 teáskanál olíva olaj
  • 0,5 teáskanál só
  • 1 cukkini
  • 1 maréknyi friss bazsalikom
  • 1 póréhagyma
  • 1 teáskanál citromlé
  • 6 lasagne tésztalap

 

Elkészítése

 

A kesudió ricottához áztassuk a kesudiót 30 percig forró vízben.

Ezután tegyük aprítógépbe a citromlével, élesztővel. Joya mandulaitallal és sóval, majd daráljuk durvára és tegyük félre.

 

Melegítsük fel az olíva olajat egy kis serpenyőben közepes hőmérsékleten a besamel mártáshoz. Tegyük a lisztet a forró olajba és keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a Joya mandulaitalt és keverjük meg. Addig keverjük, míg a besamel besűrűsödik, ezután adjuk hozzá az élesztőt, sót és tegyük félre.

 

Mossuk meg alaposan a póréhagymát és szeleteljük fel, mossuk meg a bazsalikomot  és aprítsuk fel. Melegítsük fel az olíva olajat. Pároljuk meg a póréhagymát, adjuk hozzá a sót, reszelt citromhéjat és bazsalikomot 3-4 perc múlva és folytassuk a párolást további 1-2 percig. Ezután tegyük félre.

 

Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra.

 

Mossuk meg a cukkinit és hosszában szeleteljük fel.

 

Egy kisebb sütőedény alját töltsük meg a besamel mártás felével. Helyezzünk rá két lap lasagne lapot, majd cukkinit, ezután kenjük rá a ricotta és a póréhagyma felét. Ugyanezt ismételjük mégegyszer. A legtetejére két lap lasagne kerüljön és cukkini szeletek. Öntsük rá a maradék besamelt és süssük a sütőben 35 percig.