Nehézségi fok: ①②③
Költség: ①②③
Elkészítési idő: 30 perc
Várakozási idő: 65 perc
Hozzávalók:
A besamel szószhoz:
- 2 teáskanál olíva olaj
- 2 teáskanál liszt
- 2 teáskanál sörélesztő pehely
- 0,5 teáskanál só
- 250 ml Joya mandulaital
Kesudió ricottához:
- 2 teáskanál sörélesztő pehely
- 1 teáskanál só
- 200 g kesudió
- 3 teáskanál frissen facsart citromlé
- 100 ml Joya mandulaital
Lasagne-hoz:
- 1 teáskanál olíva olaj
- 0,5 teáskanál só
- 1 cukkini
- 1 maréknyi friss bazsalikom
- 1 póréhagyma
- 1 teáskanál citromlé
- 6 lasagne tésztalap
Elkészítése
A kesudió ricottához áztassuk a kesudiót 30 percig forró vízben.
Ezután tegyük aprítógépbe a citromlével, élesztővel. Joya mandulaitallal és sóval, majd daráljuk durvára és tegyük félre.
Melegítsük fel az olíva olajat egy kis serpenyőben közepes hőmérsékleten a besamel mártáshoz. Tegyük a lisztet a forró olajba és keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a Joya mandulaitalt és keverjük meg. Addig keverjük, míg a besamel besűrűsödik, ezután adjuk hozzá az élesztőt, sót és tegyük félre.
Mossuk meg alaposan a póréhagymát és szeleteljük fel, mossuk meg a bazsalikomot és aprítsuk fel. Melegítsük fel az olíva olajat. Pároljuk meg a póréhagymát, adjuk hozzá a sót, reszelt citromhéjat és bazsalikomot 3-4 perc múlva és folytassuk a párolást további 1-2 percig. Ezután tegyük félre.
Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra.
Mossuk meg a cukkinit és hosszában szeleteljük fel.
Egy kisebb sütőedény alját töltsük meg a besamel mártás felével. Helyezzünk rá két lap lasagne lapot, majd cukkinit, ezután kenjük rá a ricotta és a póréhagyma felét. Ugyanezt ismételjük mégegyszer. A legtetejére két lap lasagne kerüljön és cukkini szeletek. Öntsük rá a maradék besamelt és süssük a sütőben 35 percig.