Nehézségi fok: ②③

Költség: ②③

Elkészítési idő: 60  perc

Várakozási idő:

Hozzávalók kb.5 darabhoz :

A palacsintához:

  • 100 gr csicseriborsóliszt
  • 3 ek olívaolaj
  • 200 ml szénsavas ásványvíz
  • csipet só és bors
  • 1 csipet pirospaprika
  • olaj a sütéshez

A töltelékhez:

  • 1 doboz Wojnar’s natúr hummusz
  • bármilyen idényzöldségből felkockázva kb. 50 dkg (pl. sárharépa, borsó, zöldbab, spárga, kelbimbó vegyesen)
  • 2 ek olívaolaj
  • 10 dkg konzerv csicseriborsó
  • 1 gerezd reszelt fokhagyma
  • só, bors és friss fűszerek, pl. petrezselyem, bazsalikom,
  • ízlés szerint kecskesajt vagy mozzarella kockákra vágva

 

Elkészítése:

 

A palacsintához egy tálban keverjük össze a hozzávalókat, majd szobahőmérsékleten egy órát pihentessük.

Ezután olajon süssük ki őket.

A zöldégeket és fűszereket kevés olívaolajon pároljuk meg, majd adjuk hozzá a hummuszt és darabolt sajtokat.

Melegen fogyasszuk.