A szóbeszéd szerint Ferenc József császár szerette ezt a desszertet. A bolyhos Kaiserschmarrn-t újraértelmeztük egy vegán változattal, amely bizonyítja, 
hogy nincs szükség tehéntejre vagy tojásra egy csodálatos desszert elkészítéséhez.
Hozzávalók 

300 ml Joya 3,5%-os zabital
150 g liszt
50 g kukoricakeményítő
2 tk sütőpor
50 g cukor
1 csipet só
½ vaníliarúd
1 evőkanál citromlé
50 ml szénsavas víz
Olaj a sütéshez
Tálaláshoz: 
1 marék mazsola
szeletelt mandula
fél üveg almaszósz


Elkészítése:

1. A puha császármorzsához először szitáljuk át a lisztet egy tálba. Adjuk hozzá a kukoricakeményítőt, a sütőport, a sót, a cukrot és a vaníliarúd kikapart magját.
2. Fokozatosan adjuk hozzá a Joya italt, a citromlevet és a vizet, és keverjük laza tésztává. Ha túl folyós, adjunk hozzá még egy kis lisztet.
3. Hagyjuk a tésztát néhány percig pihenni.
4. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat. Öntsük bele a tészta felét. Süssük aranybarnára, óvatosan fordítsuk meg és fejezzük be a sütést
5. Két villával vagy spatulával vágjuk fel a smarnit falatnyi darabokra, és tegyük félre.
6. Tegyük ugyanezt a tészta többi részével is.
7. A kész császármorzsát szórjuk meg kevés porcukorral és tetszés szerint mazsolával, szeletelt mandulával és almaszósszal tálaljuk.