Ez a friss és ízes citromos tészta a nyarat hozza el a tányérjára! A tejszínes szósz és gyümölcsös ízek megidézik a meleg nyári estéket Olaszországban!

Nehézségi fok: ②③

Költség: ②③

Elkészítési idő: 40 perc

Várakozási idő: 20 perc

Hozzávalók:

  • 400 g tagliatelle
  • 60 g kesudió
  • 2 tk élesztőpehely
  • 1 db/s fokhagyma gerezd
  • 4 evőkanál citromlé
  • 1 csipet citrom héja
  • 250 ml Joya borsó ital 0% cukor
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 marék zöldborsó vagy zsázsa a díszítéshez

 

Elkészítése:

Tegyük a kesudiót forró vízbe, és hagyjuk ázni 30 percig.

Ezután a szósz összes hozzávalóját aprítógépben összedolgozzuk, és krémes mártássá turmixoljuk. Adjunk hozzá még egy kis Joya borsóitalt, ha a szósz túlságosan sűrű. Miután elértük a kívánt állagot, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Főzzük ki a tésztát a csomagoláson található utasítások szerint.

A tésztát leszűrjük, és azonnal hozzáadjuk a szószhoz. Tányérra halmozzuk és zöldborsóval díszítjük.