Ez a friss és ízes citromos tészta a nyarat hozza a tányérjára! A tejszínes szósz és gyümölcsös ízek megidézik a meleg nyári estéket Olaszországban!
Nehézségi fok: ①②③
Költség: ①②③
Elkészítési idő: 40 perc
Várakozási idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 400 g tagliatelle
- 60 g kesudió
- 2 tk élesztőpehely
- 1 fokhagyma gerezd
- 4 evőkanál citromlé
- 1 csipet citrom héja
- 250 ml Joya 3,5%-os zabital
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 marék zöldborsó vagy zsázsa a díszítéshez
Elkészítése:
Tegyük a kesudiót forró vízbe, és hagyjuk ázni 30 percig.
Ezután a szósz összes hozzávalóját aprítógépben összedolgozzuk, és krémes mártássá turmixoljuk. Adjunk hozzá még egy kis Joya zabitalt, ha a szósz túlságosan sűrű. Miután elértük a kívánt állagot, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Főzzük ki a tésztát a csomagoláson található utasítások szerint.
A tésztát leszűrjük, és azonnal hozzáadjuk a szószhoz. Tányérra halmozzuk és zöldborsóval díszítjük.