A klasszikus francia desszert megbolondítva kókusszal és citromfűvel. Ellenállhatatlan és még elkészíteni is könnyű.

 

Hozzávalók (4 adaghoz):

 

  • 100 ml Joya bio kókusz főzőkrém
  • 200 ml hideg Joya szójaital
  • 1 darabka citromfű
  • 200 ml kókusztej
  • 100 g cukor
  • 2 darab kaffir lime levele
  • 2 teáskanál keményítő
  • 50 ml citromlé
  • 4 teáskanál nádcukor

 

Melegítsük elő a sütőt 120 C-ra. Vágjuk a citromfű leveleket négyfelé. Tegyük a kókusztejet, hideg Joya szójaitalt és Joya bio kókuszkrémet egy serpenyőbe 100 ml vízzel és a cukorral. Adjuk hozzá a citromfű illetve kaffir lime leveleket és melegítsük 2 percig.

Keverjük össze a keményítőt egy kis vízzel. Keverjük össze a citromlevet és keményítőt folyamatos kevergetés mellett. Melegítsük pár percig , távolítsuk el a citromfű és kaffir lime leveleket, ezután öntsük a keveréket kis sütőedénykékbe és helyezzük egy sütőlemezre.

Hagyjuk sűrűsödni a sütőben 20 percig. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni. Helyezzük hűtőbe legalább 1 órára tálalás előtt.

Közvetlenül tálalás előtt szórjuk meg nádcukorral és flambírozzuk.

 

A recept a „Vegan für Geniesser” c. könyvből származik Neuer Umschau Buchverlag.