Vigyázat édesszájúak: Ez a csokis sajttorta megdobogtatja a szíveket és tisztán növényi alapú. Álljunk neki és 1 óra múlva mi is az asztalra varázsolhatjuk ezt az álmot!
Nehézségi fok: ①②③
Költség: ①②③
Elkészítési idő: 45 perc
Várakozási idő: 20perc
Hozzávalók kb. 12 adaghoz:
A tésztához
- 150 g őrölt mandula
- 250 g kesudióvaj
- 80 ml juharszirup
A töltelékhez:
- 500 gramm tofu
- 160 g barna cukor
- 200 g étcsokoládé (legalább 70%)
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
A tetejére:
- 100 ml Joya mandula főzőkrém
- 1 evőkanál porcukor
- 0,25 tk őrölt vanília
- 1 marék szezonális gyümölcs, pl. áfonya, ribizli
Elkészítése:
Az alaphoz a sütőt 160°C-ra előmelegítjük. A mandulát, a kesudióvajat és a juharszirupot jól összekeverjük. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és egyenletesen elosztjuk benne a masszát.
Ezután kb 10-15 percig sütjük, amíg az alja aranybarna nem lesz. Vegyük ki a sütőből és tegyük félre.
A töltelékhez a csokoládét felolvasztjuk, majd a maradék hozzávalókkal robotgépben simára dolgozzuk.
A krémet egyenletesen elkenjük a tortalapon, és 160°C-on 30-35 percig sütjük. Ezután hagyjuk kihűlni.
A mandulát a porcukorral és a vaníliaporral habosra keverjük. A tortára kenjük és gyümölccsel díszítjük.