Vigyázat édesszájúak: Ez a csokis sajttorta megdobogtatja a szíveket és tisztán növényi alapú. Álljunk neki és 1 óra múlva mi is az asztalra varázsolhatjuk ezt az álmot!

 

Nehézségi fok: ②③

Költség: ②③

Elkészítési idő: 45 perc

Várakozási idő: 20perc

Hozzávalók kb. 12 adaghoz:

A tésztához

  • 150 g őrölt mandula
  • 250 g kesudióvaj
  • 80 ml juharszirup

A töltelékhez:

  • 500 gramm tofu
  • 160 g barna cukor
  • 200 g étcsokoládé (legalább 70%)
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő

A tetejére:

  • 100 ml Joya mandula főzőkrém
  • 1 evőkanál porcukor
  • 0,25 tk őrölt vanília
  • 1 marék szezonális gyümölcs, pl. áfonya, ribizli

 

Elkészítése:

Az alaphoz a sütőt 160°C-ra előmelegítjük. A mandulát, a kesudióvajat és a juharszirupot jól összekeverjük. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és egyenletesen elosztjuk benne a masszát.

Ezután kb 10-15 percig sütjük, amíg az alja aranybarna nem lesz. Vegyük ki a sütőből és tegyük félre.

A töltelékhez a csokoládét felolvasztjuk, majd a maradék hozzávalókkal robotgépben simára dolgozzuk.

A krémet egyenletesen elkenjük a tortalapon, és 160°C-on 30-35 percig sütjük. Ezután hagyjuk kihűlni.

A mandulát a porcukorral és a vaníliaporral habosra keverjük. A tortára kenjük és gyümölccsel díszítjük.