„Számos más fontos kérdésben, mint például a GMO-mentes és laktózmentes receptúránál vagy a széndioxid-semleges termékeknél vállalatunknál, a NÖM AG-nál a cukortartalom csökkentésében is fontos volt, hogy elsők legyünk a piacon abban is, hogy a termékeink megfeleljenek a preventív gyógyászatra szakosodott SIPCAN intézet ajánlásainak. Már 2017 elején elkezdtük lépésről lépésre átdolgozni a receptúráinkat, hogy jelentősen csökkentett cukortartalom mellett is változatlanul kiemelkedő ízvilágot kínálhassunk” – tárta fel a fejlesztés hátterét Erik Hofstädter, a NÖM AG értékesítési és marketing igazgatója.

 

Prim. Dr. Friedrich Hoppichler professzor, a SIPCAN alapítója és igazgatósági tagja ezzel egészítette ki a változtatásokat:

„Minden fogyasztónak meg kell adni a lehetőséget arra, hogy fokozatosan hozzászokhasson a kevésbé édes ízvilághoz. Ebben kulcsfontosságú szerepe van az élelmiszeriparnak, és ezt a felelősséget fel is kell vállalnia. A NÖM előretörése is bizonyítja, hogy igenis lehet csökkenteni a cukortartalmat, és azt kívánom, hogy minden ausztriai tejüzem kövesse ezt a példát.”

Mindegyik nöm mix és fru fru gyümölcsjoghurt már csökkentett cukortartalmú és egyik sem lépi túl a SIPCAN ajánlásának megfelelő 100 grammonként 12 grammos cukortartalmat. Teljesen cukormentes tejtermék azonban soha nem létezhet, hiszen a természetes eredetű tejcukor átlagosan 4,6 grammot jelent 100 grammonként.

Ez a természetes tejcukor elősegíti az élelmiszerek kalcium- és a D-vitamin-tartalmának felszívódását, ezért igen kedvező a hatása.

 

NOEM_Zuckerreduktion_Grafik1 – HU

-40.000.000

képanyag: Adobestock