Új év, új élelmiszer-trendek. A laboratóriumi húsoktól a szuper-gombákig húzódik a jövő táplálkozási tendenciáinak skálája. Összefoglaltuk Önöknek az élelmiszer-szakértők előrejelzéseit, és különösen örülünk a harmadik trendnek 🙂

VIRÁGOS AROMÁK
Magok, levelek és gyökerek mellett ma már a virágok is a kulinária felfedezettjei. Legyen ez extravagáns, de ehető dekoráció vagy új ízösszetevő – jöhet a színes virágeső! A jól ismert termékek mellett megemlíthetjük az ízesített ásványvízeket vagy a hibiszkusz teát, s elérkezett a levendula latte-ék és a rózsa és ibolya illatú édességek ideje is.

KÖZEL-KELETI HATÁSOK
Keleti hatások között étkezésünkben eddig is megtalálható volt a falafel vagy a hummus. Most azonban megérkezik a Közel-Keleti ízek mainstream-je, a marokkói, libanoni és a szíriai konyha. Különösen izgalmasak az egzotikus fűszerek mellett a különféle növényi fortélyok, a gránátalma, a padlizsán, a menta, a tahini (szezám paszta), a paradicsom lekvár vagy a szárított gyümölcsök alkalmazása.

SOK ÚJ HÚS- ÉS TEJALTERNATÍVA
A növényi alapú étrend továbbra is az egyik legnagyobb trend! A vegán mozgalom kialakulása óta az élelmiszerkutatás egyre inkább a hús és a tej alternatíváira összpontosít. Így egyre szélesebb a tejalternatívák sora, a vegán tejtermékeknek olyan új összetevői jelennek meg, mint például a kesudió, a kókusz és a borsó. Hódít majd a vegán fagylalt, keksz vagy crème brûlée. A Joya természetesen a idén is a trendekhez hangolódik.

FOOD TREND GOMBA
Nagy várakozással tekintünk erre a növényi trendre is. A gombával nem csak szószokban és töltelékekben találkozhatunk, Smoothie-k, húslevesek és még kávék is ízét is finomítják. Az olyan gombák neve pedig, mint a Reishi, a Cordyceps vagy a Hericum erinaceus egészen egzotikusan hangzik, de táplálkozási tulajdonságaik miatt magas tápértékük van.

ÚJ TEXTÚRÁK
Az étkezés érzéki élménye egyre fontosabbá válik. Nem csak az étel íze és a megjelenése, hanem a szaga és a textúrája is számít. 2018-ban könnyen meglehet, hogy fagylaltunkban ropogós kekszdarabokkal, tapioca gyöngyökkel vagy joghurtos krémekkel találkozunk.

forrás: https://joya.info/