Ez a finom almás omlós torta krémsajtos töltelékkel tökéletes desszert ! 😊
Morzsához:
  • 125 g liszt
  • 1 teáskanál fahéj
  • 140 g cukor
  • 70 g vegán vaj, megolvasztva és kihűtve
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1/4 teáskanál tengeri só
Töltelékhez:
  • 220 g szobahőmérsékletű vegán krémsajt,
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
Almatöltelék:
  • 2 teáskanál fahéj
  • 2 nagy alma, meghámozva és feldarabolva
Tésztához:
  • 375 g liszt
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 1/2 teáskanál sütőpor,
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 220 g cukor
  • 115 g vegán vaj, megolvasztva és kihűtve
  • 200 g Joya szójagurt
  • 180 g Joya szójaital
  • 1 evőkanál vanília kivonat
  • 1/4 teáskanál só
Elkészítése: Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra és kenjünk ki egy 25 cm-es piskóta formát.
Fahéjas morzsa: Keverjük össze a cukrot, a lisztet és a fahéjat. Villával keverjük bele az olvasztott vegán vajat  amíg az morzsa állagú nem lesz.
Almatöltelék: Egy másik tálban keverjük össze az apróra vágott almát az őrölt fahéjjal.
Krémsajtos töltelék: A vegán krémsajtot, a barna cukrot és a kukoricakeményítőt keverjük simára.
Vegán süteménytészta: Egy nagy tálban keverjük össze az olvasztott vegán vajat, a cukrot, a Joya szójagurtot és a vaníliát. Ezután adjuk hozzá a sót, a sütőport és a szódabikarbónát. Adjuk hozzá a lisztet a Joya szójaitallal együtt, és addig keverjük, amíg a liszt teljesen össze nem keveredik.
Állítsuk össze az almás morzsatortát: Öntsük a süteménytészta felét a formába, és terítsük el a forma széléig. Ezután kanalazzuk bele a krémsajtos tölteléket, és szintén kenjük el egyenletesen, majd következik a maradék tortatészta. Adjuk hozzá az almát, és egyenletes rétegben terítsük szét azt a tortatészta tetején. Végül szórjuk meg a tetejét a morzsás feltétekkel.
Sütés: Süssük 70-75 percig, vagy amíg a fogpiszkáló morzsalék nélkül ki nem húzható a tésztából. Ha a morzsás teteje túl gyorsan kezd barnulni, fedjük le a tortát alufóliával. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk a tortát 20-30 percig hűlni. A legjobb, ha még melegen tálaljuk! Jó étvágyat 😊