Mi lenne, ha meglepnénk családunkat vagy barátainkat ebben a karácsonyi időszakban ezzel az álomszép almás sütivel? 😍
Összetevők:
SZÓRÁS:
125 g liszt
1 teáskanál fahéj
140 gramm cukor
70g vegán vaj, olvasztva és hűtve
1 teáskanál vanília kivonat
1/4 teáskanál tengeri só
TÖLTELÉK:
220g vegán krémsajt, szobahőmérsékletű
1 evőkanál barna cukor
1 evőkanál keményítő
ALMÁS TÖLTELÉK
2 teáskanál fahéj
2 nagy alma meghámozva és darabokra vágva
SÜTI TÉSZTA
375 g liszt
1 evőkanál keményítő
1 és fél teáskanál sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna
220 gramm cukor
115g vegán vaj, olvasztva és hűtve
200g Joya szójagurt
180 g Joya szójaital
1 evőkanál vanília kivonat
1/4 TL Só
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és vajazzunk ki egy 25 cm-es tortaformát.
A cukrot, lisztet és fahéjat keverjük össze. Villával keverjük össze az olvasztott vegán vajat.
Almás töltelék: Egy másik tálban keverjük össze a kockára vágott almát a  fahéjjal.
Krémsajt töltelék: Simára keverjük a vegán krémsajtot, barnacukor és keményítőt
Vegán sütemény tészta: Nagy tálban keverjük össze az olvasztott vegán vajat, a cukrot, a szójagurtot és a vaníliát, majd adjunk hozzá sót, sütőport és szódabikarbónát. Hozzáadjuk a lisztet és a szójaitalt .
Öntsük a tortatészta felét a formába, majd helyezzük bele a krémsajtos tölteléket és rázzuk meg, majd jön a többi torta tészta. Adjuk hozzá az  almát, majd a morzsás szórással zárjuk. Sütés: 70-75 percig . Ha a torta túl gyorsan barnul, akkor borítsuk be alufóliával . Vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni 20-30 percig. A legjobb melegen tálalni! 😊